Külföld

Bezárt a Big Ben, jövőre el is hallgat

big-ben400-1482088728.jpg

London, 2016. december 19. - Bezárta kapuit a turisták előtt, januárban pedig hónapokra el is hallgat a Big Ben, a londoni parlament világhírű toronyórája, amelynek nagyjavítását már nem lehet halogatni.

Itt az első teljesen lebomló sportcipő

Budapest, 2016. november 20. - Az adidas bemutatta a Futurecraft Biofabric elnevezésű modelljét. A bioacél szálakból készült sportcipő különlegessége, hogy képes a teljes természetes lebomlásra. A Parley óceáni hulladékból gyártott futócipő után így ez már rövid időn belül a második fenntartható darab a márkától.

Az „elhallgatott történelem” áldozataira emlékeznek

Budapest, 2016. november 15. - A Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre (Német Kör) a mai napon több mint száz fővel, külön buszokkal ötnapos történelmi zarándokútra indul Felvidékre, Szlovákia-Lengyelország-Ukrajna irányába. A Történelmi zarándokút célja, hogy megemlékezzenek az "Elhallgatott történelem" áldozataira, a Malenkij robotra hurcoltak útvonalán.

Elhunyt Leonard Cohen

Los Angeles, 2016. november 11. - Meghalt Leonard Cohen - derül ki a kanadai énekes, dalszerző és költő hivatalos Facebook-oldalán hajnalban közzétett üzenetből.

Real- és Bayern-mez, futócipő óceáni hulladékból

parley-alonso-water400-1478411987.jpg

Budapest, 2016. november 6. - Az adidas már korábban csatlakozott az óceánokba kerülő műanyagszemét ellen küzdő Parley for the Oceans kezdeményezéshez. A cég most két legendás futballklub mezeit, valamint az UltraBOOST Uncaged futócipő modellt is elkészítette az óceánokból kihalászott műanyag hulladékból. De ez csupán az első lépések egyike volt.

Ahol nyolcmillió emberre két szemész jut

mbedji-foto-hajdu-d-andras400-1478032955.jpg

Pécs, 2016. november 2. - Az önkéntes magyar szemész szakorvos, missziós és szerzetes, Dr. Hardi Richárd Kongóban gyógyítja a betegeket. Nagyjából nyolcmillióan élnek itt, ahol Hardi doktor másodmagával látja el a szemész szakorvosi feladatokat.

Elhurcolt malenkij robotosok nyomában

Budapest, 2016. október 23. - A Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre október 21-én több mint kétszáz fővel, különvonattal ötnapos történelmi zarándokútra indult Romániába a Baranyából, Somogyból,Tolnából és az ország más területeiről elhurcolt malenkij robotosok nyomában.

Vitázik a világ ifjúsága: pécsi fiatal a döntőhéten

debatte400-1473883039.jpg

Budapest, 2016. szeptember 15. - Tíz közép- kelet-európai ország győztesei szeptember 19. és 23. között találkoznak egymással Prágában, és a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedőben a végső győzelemért küzdenek. Magyarországot a pécsi Nick Patrick, az országos döntő nyertese és a második helyezett budapesti Budai Dóra képviseli.

Ezerkétszáz légiutas-kísérőt toboroz az easyJet

easyjet400-1471118691.jpg

Budapest, 2016. augusztus 14. - Az álláshelyek fele az Egyesült Királyságban jön létre, de mind a 27 bázison várják az új kollégákat.

Elégedettebbek a csehek és a lengyelek, mint mi és a szlovákok

Prága, 2016. augusztus 12. - Elégedettebbek a csehek és a lengyelek országuk gazdaságával és saját életszínvonalukkal, mint a magyarok és a szlovákok - derült ki abból a nemzetközi felmérésből, amelyet a CVVM prágai közvélemény-kutató intézet készített partnereinek közreműködésével júniusban a négy visegrádi államban.