Ajánlók

MozART Group: show a Kodály Központban

Pécs, 2017. január 4. - A komolyzenéből fakadó humort "briliáns performanszokkal" ötvöző MozART Group nevű lengyel vonósnégyes a pécsi Kodály Központban ad koncertet péntek este - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó magyarországi cég az MTI-vel.

Újra Szárnyas Malac Nappal búcsúzik a Bóbita

Pécs, 2016. december 28. - Gyermek és felnőtt közönségével együtt búcsúztatja az óévet a pécsi Bóbita Bábszínház pénteken, a "Szárnyas malac napon".

Különleges évbúcsúztató-koncertek a PFZ-től

Pécs, 2016. december 13. - Bogányi Gergely a Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, valamint Gérard Korsten, a világhírű dirigens várja a Kodály Központ széksoraiba a zenebarátokat december 15-én. Majd karácsony hetében, december 20-án tartja a zenekar Magnificat című ünnepi hangversenyét, melynek helyszíne hagyományosan a Pécsi Bazilika. A koncerteken közreműködő szólisták mellett a decemberi hangversenyek műsorai ugyancsak kihagyhatatlan esteket ígérnek.

Barabás Lőrinc Quartet: első lemez, pécsi bemutató

Pécs, 2016. december 7. - A pécsi Szabadkikötőben mutatja be első albumát a Barabás Lőrinc Quartet december 10-én, szombaton 20.30 órától.

Olimpikonoknak játszik a Pannon Filharmonikusok

boganyitibor-ujevi-diszhangverseny400-1481003842.jpg

Pécs, 2016. december 6. - Megszokhattuk a különlegességeket a zenekar koncertjein, de az újévi hangverseny idén felteszi a koronát az évadra. A 2017. január 2-i exkluzív esemény programját a 2016-os Riói Olimpia legendás győzteseinek tiszteletére állította össze a zenekar.

Elhívó Mánfai György könyvének bemutatójára

Pécs, 2016. december 3. - A Nevelők Háza Egyesület szeretettel elhívja Önt Mánfai György Európa ezer arca és az óceánon túl című könyvének bemutatójára a Civil Közösségek Házába (Pécs, Szent István tér 17.) december 7-én, szerdán 17 órára.

„Évszakok” - az Alkotó Pedagógusok kiállítása

Pécs, 2016. november 30. - December másodikán, pénteken nyílik meg az Alkotó Pedagógusok Képzőművészeti Műhelyének Évszakok címet viselő kiállítása a Civil Közösségek Házának Gebauer Galériájában.

Horvátország zenei legjava egy pécsi estén

Pécs, 2016. november 29. - Horvátország legjavával nyitja decemberi koncertjeinek sorát a Pannon Filharmonikusok (PFZ). Az esten a Zágrábi Filharmonikus Zenekar előadásában a legtermékenyebb 20. századi horvát zeneszerző, Boris Papandopulo Amfitrion című zenés színművének nyitányát követően Beethoven Hármasversenye és Robert Schumann negyedik szimfóniája csendül fel. A hegedű, cselló és zongora játéka Beethoven művében a legkiválóbb horvát művészek előadásában hallható. Az est dirigense Jesko Sirvend. A Pannon Filharmonikusok előkarácsonyi ajándékként a koncert közönsége között adventi nyereményutat sorsol ki Zágrábba.

Emlékest Csorba Győző tiszteletére

Pécs, 2016. november 9. - A Nevelők Háza Egyesület és a Versmondó Pedagógusok Műhelye november 16-án, szerdán 17 órakor Csorba Győző Emlékestet rendez a Civil Közösségek Háza Méhes Károly-termében, mellyel a rendezők az idén száz éve született Csorba Győző emléke előtt tisztelegnek.

A természet érintése

Pécs, 2016. november 4. - A Civil Közösségek Háza Gebauer Galériája tisztelettel meghívja következő kiállítására.