Olimpikonoknak játszik a Pannon Filharmonikusok

2016. december 6., kedd 07:05

boganyitibor-ujevi-diszhangverseny400-1481003842.jpg

Pécs, 2016. december 6. - Megszokhattuk a különlegességeket a zenekar koncertjein, de az újévi hangverseny idén felteszi a koronát az évadra. A 2017. január 2-i exkluzív esemény programját a 2016-os Riói Olimpia legendás győzteseinek tiszteletére állította össze a zenekar.

Folytatva a több mint egy évtizedes hagyományukat, az újévet köszöntve bécsi hangulatú, meglepetésekkel tűzdelt díszhangversenyt ad a Pannon Filharmonikusok (PFZ) 2017. január 2-án. A műsor összeállítása az ötkarikás játékokon indult és káprázatos eredményeket elért magyar sportolók győzelmeit ünnepli a komolyzene világának kivételes képviselőivel.

 

A Lendvay József hegedűművész közreműködésével szervezett gálakoncerten Hosszú Katinkának, a világ leggyorsabb úszójának tiszteletére felcsendül Johann Strauss Gyorsuló dallamok keringője, Szilágyi Áron izgalmas tusait Hacsaturján Kardtánca idézi elénk, míg a közönség kedvencét, a pécsi születésű Kenderesi Tamást a méltán népszerű Carmen-fantázia köszönti.

hirdetés

 

Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danutának, a győztesek győztesének Dave Brubeck Take five című szimfonikus átiratát ajánlja a zenekar, Imre Géza tiszteletreméltó helytállása előtt Lehár Ferenc Arany-ezüst keringőjével hajt fejet szimbolikusan a Pannon Filharmonikusok.

 

A paralimpia pécsi bajnokát, Sors Tamást a legendás Niccolo Paganini virtuóz Molto perpetuo című darabja köszönti. Az est során hagyományosan a zenekar vezető karmestere, Bogányi Tibor gondoskodik a felhőtlen, könnyed hangulatról, házigazdaként Bősze Ádám lép színpadra.

 

pannonfilharmonikusok600-1481004189.jpg

 

Az óévtől búcsúzva a januári díszhangversenyt követő zártkörű fogadáson derül fény arra, kit szavazott meg a zenekar közönsége a legkedvesebb női és férfi muzsikusnak. A szavazás december 1-jén vette kezdetét, a voksok személyesen a Brahms és Bogányi című koncert, valamint az Újévi Díszhangverseny szüneteiben adhatók le a jegypénztárnál kihelyezett szavazóládában, vagy január 2-ig az [email protected] e-mail címre küldhetők el.

 

A megtisztelő cím mellett értékes ajándékot is kapnak a megválasztott zenészek. A legkedvesebb női muzsikus a DORO ékszerüzlet felajánlásából egy különleges ékszert vehet át, a legkedvesebb férfi muzsikus pedig két éjszakára szóló, kétszemélyes hétvégét nyer, mely az ország bármely Danubius Hotels Group szállodájában felhasználható.

 

Forrás: PFZ

Kapcsolódó cikkek

66514-1364409881.jpg2013. április 5. és április 28. között - a februári opera ízelítő közönségsikerét követően - a Pécsi Nemzeti Színház és a Pannon Filharmonikusok a Rómeó és Júlia opera valamennyi előadását a tökéletes akusztikájú Kodály Központban rendezi. 

laduver-mihaly400-1380130717.jpgHagyományos díszhangversenyével köszönti a Pannon Filharmonikusok a zene világnapját. 2013. október 1-jén, kedden 19 órai kezdettel a Kodály Központban Mozart és Schubert művei szólalnak meg. Az est szólistájaként színpadra lép az idei „Év zenekari művésze” címet viselő Laduver Mihály.

mecses-verdi400-1382999890.jpgKözös gyertyagyújtással kísért koncertre invitálja közönségét a Pannon Filharmonikusok október 31-én, csütörtökön 19 órára a Kodály Központba.