Öt ok, amiért nem bírjuk a karácsonyt

2016. december 23., péntek 07:05

cbs-reality400-1482471798.jpg

Budapest, 2016. december 23. - Ahogy fogynak az ablakok az adventi naptáron, minket elkap az izgalom, hogy mikor leszünk túl a karácsonyon… Minden évben ugyanaz a menet: a szép díszek alatt végtelen viták, megállás nélkül szólnak az őrjítő karácsonyi zenék és még a macska is feldöntötte a karácsonyfát.

Ismerős? Dőlj hátra a karosszékben egy bögre forralt borral: a CBS Reality most összegyűjtött nekünk öt okot, amiért felnőttként már nem annyira békés a karácsony.

 

Még mindig nincsen barátod?

 

Ha karácsony, akkor együtt a család, és velük együtt érkeznek a kínos kérdések. Bár egyszer-kétszer még beválik, hogy a válaszolás helyett teletömjük a szájunkat bejglivel, vagy hirtelen felpattanunk, mert sürgősen segíteni kell a szüleinknek felszeletelni a húst, vagy elcsitítani a hangoskodó unokaöcsit. A szemfüles nagymamáktól viszont nincs menekvés,  előbb-utóbb túljárnak az eszünkön és felteszik a nagy kérdést: „Hogy lehet, hogy ennyi idősen mindig nincsen párod?” A legjobb, ha végighallgatjuk az összes jó tanácsot, különben még véletlenül beszerveznek egy randit a „nagyon jóképű fiúval” a harmadikról.

hirdetés

 

Még egy kis falat

 

Minden családtagnak szent meggyőződése, hogy az ő általa készített halászlé/bejgli/töltött káposzta a legfinomabb - no és persze a tiszteletlenség jele, ha meg sem kóstoljuk. Ha pedig egyszer is leülünk az asztalhoz, egyből jön a repeta, hiszen nem ízlett eléggé, hogy nem kívánunk egy második adagot? Nincs mese: tegyük odébb a kondi bérletünket és engedjünk az ételek végtelen sorának - egyéb esetben csak bánkódni fogunk, hogy három hete kihagytuk azt a hamburgert a szigorú fogyókúránk miatt.

 

Dől a fa

 

Gyermekkorunkban azt hittük, hogy a fadíszítés jó móka - milyen naivak voltunk! Minden évben ugyan az a menet: miután felhelyezzük az égősort, kiderült, hogy a százból egyetlen egy darab izzó kivette a szabadságát karácsonyra. Persze egyből jön a vádaskodás, hiszen valaki elfelejtette ellenőrizni, majd több órás veszekedés után a végső elkeseredés, hogy vízkereszt előtt le kell bontani. Mire megtaláljuk az egyetlen kialudt égőt, és mindent visszahelyezünk rendre, nemcsak hogy beesteledik, de a fenyőfánk összes tüskéje a parkettán hever.

 

Reszketünk a filmektől

 

Minden év decemberében, ahogy bekapcsoljuk a televíziót, elárasztanak minket a karácsonyi filmek. Évek óta tudjuk már, ki hogyan mentette meg az ünnepeket, a Mikulás-szakállas csodáktól már libabőrözik a hátunk, a betörőktől pedig már gondolatban is reszketünk. Ha meguntuk, hogy kívülről fújjuk a karácsonyi forgatókönyv minden egyes sorát, itt az ideje egy kis csatornaváltásra: a CBS Reality-n például ebben a hónapban is számtalan izgalmas sorozat és film közül válogathatunk, anélkül, hogy szó szerint tudnánk, mi történik a 23. percben.

 

Last Christmas

 

Minden évben elkapja a szívünket a nosztalgia, amikor először halljuk meg a Jingle Bells számot - októberben. Ahogy telnek a hónapok, egyre inkább kezdünk besokallni, hiszen minden plázában, boltban, folyosón, munkahelyen, mosdóban megállás nélkül valamelyik klasszikus karácsonyi sláger szól. Mire eljön a karácsony várva várt napja, mi sírva imádkozunk bármely 90-es évekbeli magyar slágerért.

 

Ki mondta, hogy karácsonykor csak mikulásos filmeket szabad nézni? A CBS Reality-n a két ünnep között sokféle különböző témájú sorozat közül válogathatunk. Az újév pedig az orvosos sorozatok rajongóinak kedvez: a „Csodálatos orvostudományban” január 28-tól minden hétvégén elképesztő életmentéseket és tudományos áttöréseket mutatnak be - amelyek a valóságban is megtörténtek.

 

Forrás: CBS Reality

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. augusztus 31. - Az iskolakezdéshez időzítve egyértelművé válnak és a változó nemzetközi rendelkezésekhez igazodnak a gyermekek közlekedésének biztonságát szolgáló előírások - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

nap-1371482689.jpg

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, az Országos Tiszti Főorvos II. fokozatú hőség riadót rendelt el 2013. június 17-én 12ºº órától 2013 július 21-én 24ºº óráig, Magyarország egész területére.

magyar-orokseg-dijazottak-20140621-400-1403558275.jpgBudapest, 2014. június 25. - Újabb hét kitüntetettnek - köztük a kesztyűgyártásáról híres pécsi Hamerli családnak - ítélték oda a Magyar Örökség Díjat. A Magyar Örökség és Európa Egyesület elismeréseit szombaton adták át a Pesti Vigadóban.