5 napos időjárás előrejelzés

PÉCS
jelenlegi időjárása


°C
Január 01.
Csütörtök
°C
°C
Január 01.
Csütörtök
°C
°C
Január 01.
Csütörtök
°C
°C
Január 01.
Csütörtök
°C
°C
Január 01.
Csütörtök
°C
°C
hirdetés
Meteorológiai hírek

Jelenleg tavasz a télben. De marad-e a folytatásban?

viragzik-illatos-hunyor-mecsek400-1388330585.jpgVirágzik a védett illatos hunyor (Helleborus odorus) a Mecsekben, Pécs közelében 2013. december 29-én. A városban a déli órákban 11-13 fokot mértek. Bár december vége van, a kontinens legnagyobb részén szinte nyoma sincs a kemény télnek. Hogyan alakul a várható időjárás az óév utolsó és az új év első napjaiban?

Markáns hidegfront érkezik a hétvégére

Budapest, 2013. december 5. - Péntekre virradóra észak felől intenzív záporok, hózáporok kíséretében markáns hidegfront éri el az országot - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán.

Hidegfront jön kedden, viharos szél és heves zivatarok kísérik

Budapest, 2013. szeptember 16. - Hidegfront érkezik kedden, viharos széllel, elsősorban északnyugaton jelentős mennyiségű csapadékkal, főként délkeleten pedig zivatarokkal - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Baranyára elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hőség: Visszavonta a hétfőre kiadott figyelmeztetéseket az OMSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) augusztus 19-én, hétfőn hajnalban visszavonta a korábban hét megyére és a fővárosra a hőség miatt kiadott elsőfokú figyelmeztetését. Keddre egyelőre elsőfokú figyelmeztetéseket jeleznek előre a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt.

Hőség: Baranyára is figyelmeztetést adtak ki hétfőre

Budapest, 2013. augusztus 18. – A várható hőség miatt hét megyére és a fővárosra citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Negyven fok, heves zivatarok és viharos széllökések

melegrekordok-1375085193.jpgA tartós hőség miatt július 29-ére, hétfőre is tizenöt megyére a legmagasabb fokú, piros, a többi megyére pedig másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Igaz ez több megyére a viharos széllökések és heves zivatarok miatt is.

Igazi kánikulára számíthatunk a héten

kanikula-vizsla-1374480388.jpgA héten nem valószínű csapadék és fokozatosan melegszik az idő, vasárnap már 40 fok közeli maximumok jöhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat július 21-én az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőre az egész országra talaj menti fagy miatt adtak ki figyelmeztetést

Budapest, 2013. március 31., vasárnap - Hétfőre a várható talaj menti fagy miatt az ország egész területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hóátfúvások országszerte

snow-car460-1358416094.jpg

Még nincs elzárt település, de azonban a rendkívül nagy erejű szél folyamatosan visszahordja a letakarított havat az úttestre. Ennek következtében Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében összesen 26 útszakasz vált járhatatlanná. Ezekbe a térségekbe semmiképpen ne induljanak útnak a közlekedők! Elzárt település ugyanakkor szerencsére nincs az országban.

20 cm hóra számítanak

ho-pecs-1358504981.jpg

Húsz centiméternyi friss hó hullhat le pénteken Baranya megyében, az erős szél magas hótorlaszokat emelhet – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Kasza Anett közölte: Baranyában péntek reggel az utak enyhén havasak voltak, reggel nyolc óráig lezárt útszakasz nem volt a megyében. A 6-os úton Molvány közelében a Szigetvár felé haladóknak kell kisebb várakozásra számítaniuk egy kamion műszaki mentése miatt. A baranyai magyar-horvát határátkelőhelyeken jelenleg nincs forgalomkorlátozás.