Hétfőre az egész országra talaj menti fagy miatt adtak ki figyelmeztetést

2013. március 31., vasárnap 20:13

Budapest, 2013. március 31., vasárnap - Hétfőre a várható talaj menti fagy miatt az ország egész területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A figyelmeztető előrejelzés szerint hétfőre virradóan egyre több helyen fagypont közelébe csökken a hőmérséklet, emiatt az ország túlnyomó részén talaj menti fagy várható.
A meteorológiai szolgálat korábban az MTI-hez eljuttatott előrejelzésében azt írta: hétfőn számottevő csapadék nem várható, és több-kevesebb időre mindenütt kisüt majd a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 1 fok között alakul. Nappal plusz 5 és plusz 10 Celsius-fok között várható a hőmérséklet.
Kedden és szerdán viszont ismét egyre többfelé várható eső, zápor. A Nyugat-Dunántúlon havas eső, havazás is lehet. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A hétköznapokon fagyos, téli időben lesz részünk, elszórt hószállingózással, hétvégén viszont a magasban enyhülés érkezhet.

viragzik-illatos-hunyor-mecsek400-1388330585.jpgVirágzik a védett illatos hunyor (Helleborus odorus) a Mecsekben, Pécs közelében 2013. december 29-én. A városban a déli órákban 11-13 fokot mértek. Bár december vége van, a kontinens legnagyobb részén szinte nyoma sincs a kemény télnek. Hogyan alakul a várható időjárás az óév utolsó és az új év első napjaiban?

ho-pecs-1358504981.jpg

Húsz centiméternyi friss hó hullhat le pénteken Baranya megyében, az erős szél magas hótorlaszokat emelhet – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Kasza Anett közölte: Baranyában péntek reggel az utak enyhén havasak voltak, reggel nyolc óráig lezárt útszakasz nem volt a megyében. A 6-os úton Molvány közelében a Szigetvár felé haladóknak kell kisebb várakozásra számítaniuk egy kamion műszaki mentése miatt. A baranyai magyar-horvát határátkelőhelyeken jelenleg nincs forgalomkorlátozás.