Nyolc tanács, ha vállalkozásba fognánk

2015. december 12., szombat 06:05

Budapest, 2015. december 12. - Belevágni egy saját vállalkozásba egyszerre kockázattal és izgalommal teli, hiszen rengeteg kihívás és kemény munka vár arra, aki az üzleti önállósodás útját választja. Gyakran azért választják a vállalkozók útját az emberek, mert függetlenségre és szabadságra vágynak. Ekkor még nem látjuk előre, hogy milyen küzdelmek és kudarcok várnak ránk.

A vállalkozás beindítása után a kezdeti időszak mindig nehezebb, főleg azért, mert magunk számára nehezítjük meg azt az elvárásainkkal és a berögzült nézeteinkkel. Ezért arra van szükség, hogy magunkba nézzünk: „Arra gondoltam, ha azt akarom, hogy a vállalkozásom jól működjön, meg kell győződnöm róla, hogy én is jól működök” - írja Shannon Kaiser, az Entrepreneur szerzője, több bestseller írója.

 

hirdetés

Vállalkozóként a cégünk mi magunk vagyunk, így ha mi nem működünk megfelelően, akkor kijelenthetjük, hogy a vállalkozásunk sem fog. Ezért Kaiser szerint ezeket az egyszerű tanácsokat érdemes megfogadni, amikor saját céget indítunk:

  1. Szeresd meg a kemény munkát – kifizetődik majd!
  2. Mindig pontosan ott vagy, ahol épp lenned kell.
  3. Akkor fog jönni az a bizonyos lehetőség, amikor megfelelő az idő; jelenleg még éppen azzá az emberré válsz, akivé kell, hogy megkapd a lehetőséget.
  4. El kell hinned, hogy láthasd!
  5. Amire koncentrálsz, az nőni fog, szóval arra koncentrálj, amit szeretnél ahelyett, amit nem!
  6. Azelőtt cselekedj, hogy készen állnál! A magabiztosság a cselekvésben látszik igazán.
  7. Minél előbb találj egy mentort! Ő fog segíteni, hogy tanulj az utad közben.
  8. Koncentrálj a küldetésedre, ne a pénzre!

- Minden magyar vállalkozóban - legyen kezdő vagy már tapasztalt - ott lakozik a siker lehetősége - mondja Avidor András networking szakértő, a BNI Magyarország igazgatója. - Ugyanakkor mentorra, folyamatos tanulásra és megbízható üzleti kapcsolatokra nekik is szükségük van ahhoz, hogy még eredményesebbek lehessenek, és ezek azok a tényezők, amelyeket szervezett, rendszeresen találkozó üzleti közösségekben lehet megtalálni.

 

Hazánkban 2008 óta foglalkozik ezzel a világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezete, a Business Network International, amelynek közel ezer magyar vállalkozás a tagja.

 

Forrás: BNI Magyarország, bővebben: www.bni-hungary.com

Kapcsolódó cikkek

azevhonlapja2015start400-1441058074.jpgBudapest, 2015. szeptember 1. - Idén is kiosztják az online szakma egyik legrangosabb díját. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által 14 éve életre hívott ’Az Év Honlapja’ pályázat a mai nappal indul. A szervezők 25 kategóriában várják a nevezéseket.

Siófok, 2016. február 20. - Volencsik Zsolt, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatón beszélt a jelenlévő újságíróknak a társaságot érintő szervezeti átalakulásról.

Budapest-Pécs, 2015. február 3. - A 23. Turisztikai Díjátadó Gálán és Évadnyitó Fogadáson a Magyar Turizmus Zrt. szakmai díjait is átadták február 1-jén, a Budapest Kongresszusi Központban. 2014-es kiemelkedő szakmai teljesítményéért az Év Tourinformátora díjat Máltesics Norbert, a Tourinform Pécs idegenforgalmi menedzsere vehette át - közölte a Magyar Turizmus Zrt.