Barabás Lőrinc Quartet: első lemez, pécsi bemutató

2016. december 7., szerda 06:05

Pécs, 2016. december 7. - A pécsi Szabadkikötőben mutatja be első albumát a Barabás Lőrinc Quartet december 10-én, szombaton 20.30 órától.

A Beardance az idén 33 éves trombitás hatodik albuma - 11 naplójegyzet-dallal, szavak nélkül, instrumentálisan. Az album zenei világa sokszínű - míg a címadó dal egy észak amerikai indián népzene ihlette szerzemény, addig fanyar trip hoppok, jazzes drum and bass-ek is megtalálhatóak a lemezen.

 

"Ahogy a zenekar tagjai, úgy maga az album is egyfajta olvasztótégelye különböző stílusoknak. Van benne vidámság és kevésbé vidámság is. A jazz, a világzene és a popzene határán mozgó lemez" - összegzi a Beardance mibenlétét Barabás Lőrinc.

hirdetés

 

A trombitás-zeneszerző 7 év után először jelentet meg zenekari lemezt. A 2009-es Trick még a Barabás Lőrinc Eklektric színeiben készült, majd két szóló album látott napvilágot (Sastra 2013, Elevator Dance Music 2015).

 

"Az elmúlt években két ízben töltöttem hosszabb időt Londonban, kétszer pedig az USA-ban, ahol többek között indián népzenét kutattam. A sok-sok élmény, zenei hatás inspirálóan hatott rám, az új dalok, zenék pedig, mint egyfajta naplóírás, folyamatosan születtek. Ezekből jópár a szóló produkcióimban szólal meg, de a zenekari hangzás keresése, a zenekarra történő komponálás mindvégig központi szerepet játszott a zenei útkeresésben."

 

A Quartet formáció idén februárban lelte meg végleges felállását Cséry Zoltán billentyűssel, Herr Attila basszusgitárossal és Nagy Zsolt dobossal.

 

barabas-lorinc-quartet600-1481084447.jpg

 

Cséry Zoltán billentyűs a Patché formáció tagja, a Special Providence zenekar billentyűse és zeneszerzője volt sok éven keresztül. Rendszeresen találkozhatunk vele a Random Trip esteken. A popzene iránti nyitottsága egy jazz-zenész hozzáértésével párosul, míg megannyi szintetizátoron a hangszínek, effektek világában is mesteri fokon űzi a billentyűzést.

 

Herr Attilát többek között a Besh o droM zenekarból ismerhetjük. Az atombiztos basszusgitáros jazz, blues és népzenében is jártas. Arányosan gondolkodik a zenéről, se több se kevesebb, mint amennyi kell.

 

Nagy Zsolt dobos a klasszikus zenéből érkezett, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ütő szólamvezetője, de már régóta játszik más műfajokban, pop, jazz zenekarokban is. Kiemelkedő technikai tudását, sokféle zenére való nyitottságát kreatívan kamatoztatja ebben a formációban.

 

Forrás: Innovative Artist Management

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. november 26. - Új értelmezésben mutatja be Pjotr Iljics Csajkovszkij A hattyúk tava című klasszikusát a Pécsi Balett, a táncjátékot pénteken, Bozsik Yvette koreográfiájában láthatja a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) közönsége.

koncert400-1388609274.jpgMások mellett Robbie Williams, Peter Gabriel, a Deep Purple és a Nine Inch Nails is fellép idén Magyarországon. A hazai könnyűzenei mezőnyből az Amen indítja az évet. Koncz Zsuzsa március 14-én lép fel az Arénában. A Kispál és a Borz júniusban visszatér a Fishing on Orfű fesztiválon - értsült az MTI.

meghivo-ritka-kincsek400-1462682105.jpg

Pécs, 2016. május 8. - Fodor Ildikó művészeti szakkörének munkáiból nyílik kiállítás a Civil Közösségek Háza Gebauer Galériájában - ajánlotta portálunk figyelmébe Arató Vilja, a Nevelők Háza Egyesület kulturális szervezője.