Pécsi birkózó bizonyított a junior Eb-n

2013. július 10., szerda 21:41

pap-arnold-eb2a-1373485444.jpg

Tizenöt évet kellett várni arra, hogy újra pécsi színeket képviselő birkózó indulhasson korosztályos világversenyen. Az idei magyar bajnok Pap Arnold, a Pécsi Birkózó Club versenyzője 120 kg-ban küzdött Skopjében, a junior kötöttfogású Európa-bajnokságon.

17-en mérlegeltek a Macedón fővárosban megrendezett verseny 120 kg-os mezőnyében. A bajnokságot már a júniusban bevezetett új nemzetközi szabályok szerint bonyolították le - derül ki a pécsi sportegyesület honlapjának beszámolójából.

hirdetés

 

Kedvező sorszámot húzva Pap Arnold a felső ágra került, így nem kellett a táblára kerülésért birkóznia. A kezdeti jó hír után azonban gyorsan jött egy rossz. Első mérkőzésén ugyanis a litván Knystautas két menetben 7-0-ra bizonyult jobbnak pécsi ellenfelénél.

 

Ezután viszont a litván nagy menetelésbe kezdett, és meg sem állt a döntőig. Így a pécsi birkózó a vigaszágon bizonyíthatott, ahol az első akadályt sikerrel vette. Az örmény Khachatryant győzte le 2-0 arányban. Ezzel pedig már a bronzmérkőzés várt rá. Itt azonban Pap Arnold 7-0 arányban alul maradt az orosz Semenov ellen. Így a pontszerzéssel járó ötödik helyen végzett.

 

A tehetséges pécsi versenyző kommentárja a klub honlapján.

 

Forrás: pecsibirkozo.com

Kapcsolódó cikkek

39b-1354369501.jpgÉlete góljával tért vissza sérülése után a West Bromwich pécsi származású focistája.

 

A mérkőzés 43. percében ezzel a csodás góllal segítette csapatát vezetéshez a magyar játékos.

Pécs, 2016. december 20. - A pécsi önkormányzat nyolc évre szóló megállapodást kötött Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszóval, melynek értelmében minden segítséget megad a húszéves sportolónak.

klausz-kecskemeti-22veszprem400-1436906504.jpgVeszprém, 2015. július 15. - Hibamentesen teljesítette a 22. Veszprém Rallye-t Klausz Kristóf és pécsi segítője, Kecskeméti Balázs. A Renault Clio R3-mal versenyző páros technikai gondok nélkül, folyamatosan gyorsulva abszolválta a kijelölt távot az ORB mezőnyében, ami a leintéskor az 5-ös kategóriában és a kétkerék-meghajtásúak között is győzelmet jelentett.