Kenderesi Tamás minden segítséget megkap

2016. december 20., kedd 07:00

Pécs, 2016. december 20. - A pécsi önkormányzat nyolc évre szóló megállapodást kötött Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszóval, melynek értelmében minden segítséget megad a húszéves sportolónak.

A hétfői bejelentésen - melyen Kenderesi mellett Páva Zsolt polgármester és Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) vezérigazgatója látta el kézjegyével a szerződést - elhangzott, az önkormányzat a kifogástalan infrastruktúra biztosításával, utazási, illetve lakhatási támogatás megteremtésével a sportoló további sikeres karrierjét és a városban való felkészülését segíti.

hirdetés

 

Kenderesi Tamás az olimpiai éremre utalva azt ígérte, mindent megtesz azért, hogy "ilyen és ehhez hasonló eredményeket" érjen el a jövőben is.

 

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester pécsi szempontból a riói olimpia legszebb pillanatának nevezte Kenderesi Tamás harmadik helyét 200 méter pillangón, majd a sportoló teljesítményét méltatva úgy fogalmazott, "fantasztikus tehetségét" Pécsnek meg kell őriznie.

 

Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője a nyolcéves kontraktussal kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy "Pécs további két olimpián is számol Kenderesi Tamással". A politikus szólt arról is, hogy a 2009 előtti városvezetéstől örökölt "problémahalmaz" miatt döntött úgy az önkormányzat, hogy a teljes pécsi sportirányítást egy cégbe szervezik. Hozzátette, ennek részeként kerestek olyan tehetségeket és edzőket, akikkel új sikertörténetet lehet építeni, Kenderesi Tamás pedig akkor kezdte karrierjét, s akkor volt hű a városhoz, amikor mások elhagyták Pécset.

 

"A PSN Zrt. létrehozása megelőzte a korát, s az hat év után már nemzetközi minőségben működik" - értékelt a sportholding igazgatója, Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó. A Kenderesi Tamással aláírt megállapodás nagyon fontos elemének nevezte, hogy az hosszútávú biztonságot jelent a sportolónak.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. október 13. - A szervezők szerint nehéz, technikás versenynek ígérkezik az országos ralibajnokság idei záró futama, a hétvégén sorra kerülő 49. Mecsek-rali.

keller-promo400-1383949351.jpgA pécsi sportélet két kiemelkedő alakja, Keller Annamária és Iványi Dalma is csatlakozott a „RALLYcafé All Stars autó a gyermekekért” jótékonysági projekthez. A Mecsek-ralin két baranyai kórház gyermekosztályának munkáját igyekeznek segíteni a szervezők.

Pécs, 2014. november 11. - A tavalyi nagy siker után idén ismét Pécs látja vendégül az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot. A november 14-től 16-ig zajló tizedik eseményre 280 határon túli fiatal érkezik a baranyai megyeszékhelyre, hogy összemérje erejét és tudását asztaliteniszben, birkózásban, kézilabdában, sakkban és egy kulturális szellemi vetélkedőn.