Belföld

Több mint ezren olvastak eddig mesét a kórházakban

mesedoktor4-1379195885.jpgKözel tizenötezer lelkes önkéntes regisztrált eddig a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjára. Az elmúlt hónap során több mint ezer meseolvasó járult hozzá a beteg gyermekek lelki egészségéhez. A meseolvasásra most már egészen év végéig lehet jelentkezni.

Visszaélnek az E.ON nevével

Az elmúlt időszakban az E.ON Hungária Zrt. néhány ügyfele olyan levelet kapott, amely a cég nevében arról értesítik őket, hogy a vállalat által szervezett nyereményjáték sorsolásán évekre szóló áramszámla átvállalást, üzemanyag utalványt, illetve értékes tárgynyereményeket nyertek - tájékoztatta portálunkat az E.ON.

Kosarasok balesete Kapuvárnál: adománygyűjtés és emléktorna

Budapest, 2013. szeptember 10. - Adománygyűjtést indít a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a HAT-AGRO UNI Győr női csapatának szombati buszbalesetében elhunyt Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző családjának megsegítésére.

TeSzedd! - újra jön az ország legnagyobb szemétszedési akciója

teszeddlogo2013-szept14-1378573308.jpgSzeptember 11-ig lehet regisztrálni a harmadik „TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciónapra. A szervezők várják a lakosság, a vállalatok, az önkormányzatok, az iskolák, a civil szervezetek jelentkezését, akik szeptember 14-én, szombaton reggel 8 és este 6 óra között a lakóhelyükhöz legközelebbi szemétszedési ponton hozzájárulhatnak ahhoz, hogy aznap estére elmondhassuk: egy tisztább országért dolgoztunk.

Kosarastragédia: Elhunyt Tapodi Péter és Fűzy Ákos

Győr, 2013. szeptember 7. - Súlyos közúti balesetet szenvedett a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító autóbusz szombaton Kapuvár és Vitnyéd között. A szerencsétlenségben Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző életét vesztette.

Továbbmenet nincs! - végleg bezár a budapesti Vidám Park

vidamparkbezar2013-1378441348.jpgSzeptember 30-án végleg bezárja kapuit a budapesti Vidám Park, addig azonban zavartalan nyitva tartással és szombatonként éjszakai programokkal várja a látogatókat az intézmény. "Továbbmenet nincs!" - hirdették a 175 éves Vidám Park bezárását a főváros számos pontján - köztük a Deák Ferenc téren - csütörtökön modern "rikkancsok" és "bértolongók" a park egyik legrégebbi játéka, a Kanyargó tábláján szereplő feliratot skandálva.

A Duna MÁSIK arca: rajzpályázat gyerekeknek

Gyermekeknek hirdet rajzpályázatot „A Duna MÁSIK arca” címmel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az apropót az adja, hogy idén júniusban az egyébként békés Duna megmutatta erejét és országokon, városokon, falvakon rohant át veszélyeztetve az ott lakók biztonságát. Gyermekrajzokat az árvízzel érintett megyékből várnak.

Vége a vakációnak, ma kezdődik az iskola

Budapest, 2013. szeptember 2. - Ma reggel nyolc órakor becsengetnek, és az iskolákban megkezdődik a 2013/14-es tanév. Az új tanévben lép életbe a köznevelési törvény több pontja is: elindul a pedagógus életpálya, bevezetik felmenő rendszerben az erkölcstan, illetve a hittan oktatását, az általános iskolákban délután 4 óráig foglalkozásokat kell biztosítani.

Egészségügyi bérfejlesztés: szeptemberben jön az emelt fizetés

Budapest, 2013. szeptember 1. - Az augusztusi fizetéssel, vagyis szeptember elején kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért (Emmi) Felelős Államtitkársága vasárnap az MTI-vel.

Késnek a Keleti pályaudvarra érkező és onnan induló vonatok

Budapest, 2013. augusztus 31. - Átlagosan 20-30, de esetenként 40-50 perccel hosszabb menetidővel közlekedik minden a Keleti pályaudvarra érkező és onnan induló vonat a felsővezeték-hálózat zárlata miatt - tájékoztatta a Mávinform szombaton délben az MTI-t.