Több mint ezren olvastak eddig mesét a kórházakban

2013. szeptember 14., szombat 23:55

mesedoktor4-1379195885.jpgKözel tizenötezer lelkes önkéntes regisztrált eddig a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjára. Az elmúlt hónap során több mint ezer meseolvasó járult hozzá a beteg gyermekek lelki egészségéhez. A meseolvasásra most már egészen év végéig lehet jelentkezni.

Az elmúlt hetekben ezernél is több elszánt önkéntes lepte el a kórházakat – a mesekönyvvel érkezők a kórházi napjaikat töltő gyermekek arcára igyekeztek mosolyt csalni az ország 24 kórházában.

 

„A meseolvasás mindössze pár órát jelent a felolvasó idejéből, de az élmény maradandó mindenki számára” – mondta Tamaskó Eszter önkéntes mesedoktor. „Nagyszerű érzés látni, hogy leköti a gyermekeket egy-egy történet, így kicsit elvonjuk figyelmüket a betegségükről.”

 

„Az induláskor regisztrált 24 kórházban nagy sikerrel folytak az elmúlt hetekben a meseolvasások. A kórházak nagy örömmel fogadták a kezdeményezést, és a mesedoktoroknak is felejthetetlen pillanatokat nyújtottak a meséjüket nagy figyelemmel hallgató kicsik. A meseolvasó önkéntesek a gyerekek mellett a szülőknek is sokat segítenek, hiszen – hacsak fél órára, órára is – de kizökkenhetnek a kórházi hangulatból” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. 

hirdetés

 

Az elmúlt hetekben számos új kórház csatlakozott a kezdeményezéshez, így több mint 30-ra bővült azon kórházak listája, ahol lehet mesét olvasni. Az önkéntesek pedig egészen december 20-ig választhatnak az időpontok között.

 

"Természetesen a jövőben még tovább szeretnénk bővíteni a választható helyszíneket, így várjuk minden olyan, gyermekek gyógyításával foglalkozó kórház, vagy osztály jelentkezését, akik szívesen vennék, hogy a K&H gyógyvarázs mesedoktorai örömöt lopjanak a beteg gyerekek kórházi napjaiba” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

 

A programhoz a www.khgyogyvarazs.hu oldalon történő regisztrációval lehet jelentkezni.

 

K&H gyógyvarázs
A K&H Csoport, a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója 2013-ban 10. alkalommal hirdette meg K&H gyógyvarázs pályázatát, amelyen a nyertes gyermek-egészségügyi intézmények műszertámogatásban részesültek. A program ezen felül kiterjed a beteg gyermekek lelki egészségének javítására is, szórakoztató programelemekkel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretén belül 14 éven felüli önkéntesek látogatnak el a programban résztvevő intézményekbe. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra bárki regisztrálhat a www.khgyogyvarazs.hu oldalon, ahol az önkéntes ki tudja választani a számára legmegfelelőbb helyszínt és időpontot.

 

Forrás: K&H gyógyvarázs

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. június 3. - A Kodály Központ adott otthont május 29. és 31. között a Rotary Magyarország District Konferenciájának. Több mint száz hazai és külföldi tag gyűlt össze, hogy értékeljék az előző évet, és a jövőbeli tervekről tanácskozzanak.

happy2014hivo-1395767146.jpgBudapest, 2014. március 25. - Ezen a héten az ország 144 oktatási, nevelési intézményében ismét az ivóvíz kerül a középpontba és a poharakba! A vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-héten idén több mint 43 ezer gyerek vesz részt 106 településről - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

tombhaz400-1468578322.jpg

Budapest, 2016. július 16. - Közel tizenkétezer ingatlan cserélt gazdát a múlt hónapban országszerte, amely csupán 2%-kal marad el az egy évvel ezelőtti június hónaptól.