A Duna MÁSIK arca: rajzpályázat gyerekeknek

2013. szeptember 6., péntek 06:10

Gyermekeknek hirdet rajzpályázatot „A Duna MÁSIK arca” címmel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az apropót az adja, hogy idén júniusban az egyébként békés Duna megmutatta erejét és országokon, városokon, falvakon rohant át veszélyeztetve az ott lakók biztonságát. Gyermekrajzokat az árvízzel érintett megyékből várnak.

A kiírók a pályázóktól azt kérik, rajzolják le, milyennek látták az árvizet és mit gondolnak róla. A pályázat védnöke és a bírálóbizottság elnöke Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas művész.

hirdetés

 

Nevezni a 6-10 évesek és a 11-15 évesek kategóriájában lehet A4-es méretű, a komputergrafikát kivéve bármilyen technikával készült egyéni alkotásokkal. A szeptember 16-ig beérkezett pályázatok közül a zsűri értékelése alapján kategóriánként három-három művet díjaz az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

 

A pályázati felhívás megnyitható ide kattintva.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. május 11. - Ismét nagy dobásra készül a Pontvelem Okos Program! Idén is meghirdették AZ ORSZÁG KEDVENC OSZTÁLYA elnevezésű versenyt, amelyre bármelyik általános iskolai osztály nevezhet, illetve bárki nevezheti kedvenc osztályát.

roka400-1474951045.jpg

Budapest, 2016. szeptember 27. - Október 1-től 15-ig zajlik hazánkban a rókák őszi veszettség elleni orális vakcinázása. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított huszonegy napig az illetékes járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el. A csalétekszórás a lakott területeket és a belterületeket nem érinti.

Megalakította az új sztrájkbizottságot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a tárgyalásokat kezdeményező, a miniszterelnöknek címzett levelüket kedden juttatták el az MTI-hez. Az eddigi sztrájkbizottságot alkotó három másik szakszervezet kedden megállapodást írt alá Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral.