Belföld

TeSzedd! - Megtisztítják a kéktúra útvonalát

Budapest, 2014. május 4. - Önálló eseménnyel csatlakozott a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz a Magyar Természetjáró Szövetség. Az országos szemétgyűjtési akció keretében május 9-11. között megtisztítják a szeméttől az Országos Kékkör több mint 2500 km hosszú túraútvonalát. A TeSzedd a Kéken! akcióra május 5-ig lehet regisztrálni.

Mobil alkalmazással segít a NAV

Budapest, 2014. április 28. - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal alkalmazása segítséget nyújt a NAV ügyfeleinek az ügyintézésben. Segítségével egy mozdulattal hozzáférhetők a legfrissebb adózási- és vámügyekkel kapcsolatos hírek, könnyebbé válik a hivatallal való kapcsolattartás - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Suller György Attila jövedéki szóvivő.

Aszályosabb nyarak és csapadékosabb telek jönnek

forro-nyar-1398429614.JPGMagyarországon a jövőben aszályosabb nyarakra és csapadékosabb telekre kell számítani, az extrém időjárási jelenségek intenzitása pedig nőhet - mondta az MTI-nek az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke a Klímapolitika: a klímaváltozás elleni küzdelem jövőképe című múlt heti szegedi konferencia kapcsán.

Júliusban Pécsre költözik a pr-szakma

Budapest-Pécs, 2014. április 27. - Az első nyári PR Akadémiát július 7. és 9. között rendezi meg a Magyar Public Relations Szövetség a Pécsi Tudományegyetemmel közösen, s ezzel új minőséget kíván teremteni a Public Relations hazai kommunikációjában.

Gömböst próbálja megérteni a pécsi történész

Budapest, 2014. április 25. - Az 1920-as évek végén válságba került bethleni konszolidációból kiutat kereső, fajvédő, szélsőjobboldali Gömbös Gyuláról a Napvilág Kiadónál megjelent monográfiát mutatják be ma a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében.

„A mi utcánk, a mi jövőnk!” - rajz-, fotó- és családi pályázat

mobilitasrajz400-1398288323.jpgBudapest, 2014. április 24. - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is közös kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét alkalmából - tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Természetvédelmi fotó- és videópályázat diákoknak

Csákvár, 2014. április 20. - A Pro Vértes Közalapítvány izgalmas fotó- és videópályázatot hirdetett általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok számára „Fedezd fel a helyi természeti értékeket!” címmel.

Választás 2014: erős Fidesz-fölény a megyében és országszerte

Budapest-Pécs, 2014. április 6., 23:41 - Az országosan leadott szavazatok 86,27 százalékának összesítése után Baranya megye valamennyi egyéni választókerületében győzött a Fidesz-KDNP jelöltje a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

Új Zöldüzlet Program indul

zolduzlet400-1396412427.jpgBudapest, 2014. április 2. - Sikeres tavalyi mintaprojektjét követően 2014-ben is meghirdeti a Zöldüzlet Programot a SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft.

Tavaly 1,35 millió magyar internetező fertőződött meg

Budapest, 2014. április 1. - 2013-ban minden harmadik internetező számítógépét megfertőzte valamilyen kártevő, tíz százalékuk pedig közvetlen anyagi kárt szenvedett ennek következtében - derült ki a G Data piackutatásából.