Júliusban Pécsre költözik a pr-szakma

2014. április 27., vasárnap 10:00

Budapest-Pécs, 2014. április 27. - Az első nyári PR Akadémiát július 7. és 9. között rendezi meg a Magyar Public Relations Szövetség a Pécsi Tudományegyetemmel közösen, s ezzel új minőséget kíván teremteni a Public Relations hazai kommunikációjában.

A PR Akadémia Magyarországon a szakma jelentős eseményének ígérkezik, elsősorban a magas színvonalú, a legújabb trendeket, aktualitásokat és problémákat bemutató és feldolgozó foglalkozások miatt. A legnevesebb, Magyarországon és külföldön élő előadók is jelezték részvételi szándékukat. Az eseményt Pécs város vezetése is támogatja.

 

PR Akadémiát 1995-ben rendeztek először Magyarországon. Ez volt a kelet-európai országok szakembereit vendégül látó Central European Public Relations Academy (CEPRA). Nagy szünet után, 2007-ben rendezte meg először az MPRSz a csíkszeredai Sapientia Egyetemmel közös nyári PR-egyetemét, amelyre azóta is nagy érdeklődés mellett kerül sor minden évben. Azonban ennek iránya inkább alap- és középfokú ismeretterjesztés.

hirdetés

 

A Magyar PR Szövetség új elnöksége úgy döntött, hogy a kezdeményezést Magyarországon is érdemes folytatni, ám ezúttal már a legfelsőbb szakmai szinten. Hagyományteremtő szándékkal indul a PR Akadémia, elsőként három téma köré csoportosítva az előadásokat: a PR elmélete és gyakorlata; a közélet, a public relations és a média kapcsolata; valamint a modern energia modern kommunikációja.

 

Az Akadémia alkalmat ad arra is, hogy a szakma fiataljai (egyetemi-főiskolai hallgatók, már dolgozó juniorok) találkozhassanak a tapasztalt ügynökségi és vállalati vezetőkkel, az iránymutató gyakorlati és elméleti szakemberekkel. Ezt szervezett formában is megtehetik: „rapid randi” keretében a pályakezdők megmutathatják tudásukat, ötletességüket és kreativitásukat az ügynökségi és vállalati vezetők előtt.

 

A PR Akadémia helyszíne Pécs lesz, ahol a társrendező a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara. A város önkormányzati vezetése teljes tekintélyével támogatja a PR Akadémiát. Emellett előadásokkal gazdagítja a rendezvényt a Magyar Kommunikációtudományi Társaság is.

 

„A Magyar PR Szövetség újonnan megválasztott elnöksége nagy lelkesedéssel és tenni akarással szervezi a nyári eseményt. A PR hatalmasat változott az utóbbi pár évben, mi pedig az egyik fő feladatunknak tartjuk, hogy vezető szerepet vállaljunk a legújabb trendek és technikák megismertetésében, s ezzel hatékonyan fejlesszük a magyarországi PR-szakmát.” - nyilatkozta Lakatos Zsófia, a Szövetség elnöke.

 

„Különösen büszke vagyok arra, hogy mi adhatunk otthont ennek a jelentős kezdeményezésnek. A karunkon már működik egy PR kutatóintézet a Ferling PR-ügynökséggel együttműködésben, így számunkra nagyon fontos, hogy a lehető legkorszerűbb módszereket mutassuk be az érdeklődőknek.” - mondta Dr. Nemeskéri Zsolt, a PTE FEEK dékánja.

 

A PR Akadémiára www.prakademia.hu weboldalon lehet regisztrálni.

 

Forrás: Ferling PR

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. június 15. - Katolikus papokat és diakónusokat szentelnek a nyáron országszerte - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Országszerte összesen 20 papot és 17 diakónust szentelnek fel.

Budapest, 2014. július 7. - Tüntetést rendez a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TSZSZT) Demonstrációs bizottsága több településen is július 8-án - közölték az MTI-vel.

Felfüggesztették ülősztrájkjukat kedden reggel a szegedi hallgatók és oktatók, akik a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében a felsőoktatást érintő kormányzati intézkedések miatt kezdtek demonstrálni hétfőn.