Szeged: véget ért az ülősztrájk

2012. december 11., kedd 10:20

Felfüggesztették ülősztrájkjukat kedden reggel a szegedi hallgatók és oktatók, akik a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében a felsőoktatást érintő kormányzati intézkedések miatt kezdtek demonstrálni hétfőn.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói önkormányzatának tájékoztatása szerint a sztrájkbizottság jóindulata kifejezéseként ideiglenesen függesztette fel a tiltakozó akciót, arra való tekintettel, hogy B. Nagy László kormánymegbízott ígéretet tett rá, kérdéseikre válaszolni fog, kéréseiket tolmácsolja, s reakciókról méltányos időben tájékoztatja a demonstrálókat.

hirdetés

 

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a sztrájkbizottság a további lépésekről az ígért válasz ismeretében dönt. Az ülősztrájk felfüggesztése nem jelenti más, hasonló akciók szüneteltetését.

 

Hétfő délben három szegedi oktató és negyven szegedi egyetemista kezdett tiltakozó akcióba a Csongrád megyei kormányhivatal épületében. A hallgatók a kormányhivatal aulájában – amely álláspontjuk szerint közforgalmú tér - ültek, lábuknál egy hosszú lánccal összekötve. Többüknél transzparensek voltak láthatók többek között "10 480 állami finanszírozott hely. Nem. Nem engedünk a kormánynak" felirattal.

 

Török Márk, az SZTE hallgatói önkormányzatának elnöke újságíróknak az épület előtt elmondta, az elmúlt egy évben ötödére csökkent az államilag finanszírozott hallgatói létszám, Szeged esetében ez azt jelenti, hogy a legtöbb egyetemi képzés veszélybe került. Akciójukkal a felsőoktatási keretszámok újratárgyalását szeretnék elérni.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

eu-elegedettseg400-1381579873.jpgA magyar dolgozók kevésbé elégedettek a munkájukkal, ennek ellenére jobban kijönnek a főnökükkel, kifejezetten baráti a viszonyuk a kollégákkal és jobbnak tartják a munkakörnyezetüket is az uniós átlaghoz képest - derül ki a Profession.hu Munkahelyi Környezet című elégedettséget felmérő kutatásából. A közel 2500 válaszadó közül 38 százalék ráadásul elégedett a fizetésével is.

image1358180570-1370630620.jpg

Megjelent a dohányboltok engedélyezési eljárását tartalmazó kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben; a jogszabály megfogalmazza, hogy a dohánybolti engedélyt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adja ki azoknak, akik koncessziós szerződéssel rendelkeznek.

Budapest, 2014. május 21. - Mintegy 800 álláslehetőséget kínál a Monster.hu állásportál péntekig tartó, ingyenes virtuális állásbörzéjén - közölte az MTI-vel a rendezvény egyik partnere, a Workania állásportál.