Mobil alkalmazással segít a NAV

2014. április 28., hétfő 17:15

Budapest, 2014. április 28. - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal alkalmazása segítséget nyújt a NAV ügyfeleinek az ügyintézésben. Segítségével egy mozdulattal hozzáférhetők a legfrissebb adózási- és vámügyekkel kapcsolatos hírek, könnyebbé válik a hivatallal való kapcsolattartás - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Suller György Attila jövedéki szóvivő.

Az alkalmazáson keresztül könnyen kiszámítható az ingatlanok értékesítése után fizetendő személyi jövedelemadó, elérhetők a határátkelők nyitvatartási idejére vonatkozó információk, az aktuális hírek, az ügyfélszolgálatok elérhetősége (térkép és a navigációs rendszer segítségével). A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal közvetlen telefonálási, vagy e-mailküldési lehetőséggel is felvehető a kapcsolat, továbbá az alkalmazás egy személyes „adónaptár” funkciót is tartalmaz.

hirdetés

 

A konkrét adószám vagy név ismeretében a program segítségével egyetlen lekérdezéssel megállapítható, hogy NAV mely nyilvános adatbázisaiban szerepel a keresett adat. Így lekérdezhetők a köztartozásmentes adózók, az áfa alanyok, a végrehajtás alatt álló valamint az adóhiányos és hátralékos adózók, de megtalálhatók a felfüggesztett adószámok is.

 

A számtalan hasznos funkcióval ellátott alkalmazás az iPhone/iPad tulajdonosok, illetve az Android alapú okos készülékek használói részére is elérhető.

A NAV-Mobil ajánlófilmjéért kattintson ide.

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. december 31. - Az év utolsó négy napján vásárolhatóak meg az év többi napján engedélyhez kötött pirotechnikai eszközök. A tűzijátékokat felhasználni a használati és kezelési útmutatóban meghatározottak szerint december 31-én 18 órától a következő naptári év január 1-jén 6 óráig lehet. A biztonságos tűzijáték-használat érdekében a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Budapest, 2015. január 1. - Január elsejétől fix árfolyamon számítják ki a törlesztőrészleteket a bankok, február elsején életbe lép a fair banki törvény és az elszámolásnál, valamint a forintosításnál is ez a dátum számít fordulónapnak.

kenyerszeges2015-magyarok-kenyere400-1440101280.jpgPécs, 2015. augusztus 20. - A tavalyi mennyiség több mint duplája, 426 tonna búza gyűlt össze az idei Magyarok kenyere jótékonysági program keretében - jelentette be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.