„A mi utcánk, a mi jövőnk!” - rajz-, fotó- és családi pályázat

2014. április 24., csütörtök 07:00

mobilitasrajz400-1398288323.jpgBudapest, 2014. április 24. - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is közös kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét alkalmából - tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A pályázat témája megegyezik a szeptember 16-22 között Európa-szerte megvalósuló közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozat szlogenjével: „A mi utcánk, a mi jövőnk!”.

 

A 2014. évi Európai Mobilitási Hét központi témája az általános életminőség tudatos javítása. A szeptemberi programsorozat arra hívja fel a figyelmet, hogy az egyéni döntések hogyan befolyásolhatják pozitívan a nagyobb közösségek életminőségét. „A mi utcánk, a mi jövőnk!” mottó ennek tükrében egy olyan ideális világ elképzelésére buzdítja a pályázókat, amelyben az autók uralta utcaképet egy alternatív, közösségbarát környezet váltja fel.

hirdetés

 

A pályázatra rajz, fotó és közös családi alkotás kategóriában nevezhetnek a különböző korosztályok képviselői, óvodás kortól egészen a felnőttkorig. A családok közösen pályázhatnak kreatív pályaműveikkel, a fotó kategóriában pedig idén először külön díjazzák a felsőoktatási intézmények hallgatóit. Az elbírálás fő szempontja, hogy az alkotó hogyan ábrázolja az autóktól mentes, a természethez és a valós közösségi élethez közelebb álló tereket.

 

A pályamunkákat összesen hét kategóriában értékelik: a legsikeresebb művek alkotói kerékpárt nyerhetnek, a kiemelkedő alkotásokat pedig különdíjakkal jutalmazzák. Az eredményhirdetés és a díjátadó ünnepség idén is a szeptemberi Európai Mobilitási Hét magyarországi programsorozatának része lesz.

 

Pályázni az alkotások postai úton történő megküldésével, 2014. június 30-ig lehet. További, részletes információ a www.emh.kormany.hu/palyazat honlapon található.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

ddc-nyilt-nap-beremend400-1475613661.jpg

Vác-Beremend, 2016. október 5. - A Duna-Dráva Cement Kft. szeptember 20-án a Váci, 27-én pedig a Beremendi Cementgyárban tartott családi nyílt napot. Mindkét rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, összesen több mint négyszázan voltak kíváncsiak a DDC cementgyártási technológiájára, valamint a kőfejtő bányákra.

fogyasztovedok400-1433059401.jpgBudapest-Pécs, 2015. június 1. - Aki nem azt kapta, amit vásárolt, rossz minőségű áruval csapták be, megtévesztő szolgáltatással találkozott, csalódott egy termékben vagy szolgáltatásban, online is felteheti kérdéseit, elmondhatja esetét. A fogyasztóvédők vállalják, hogy rövid időn belül megoldást keresnek a problémára, választ adnak a felmerülő kérdésekre, díjmentesen.

monitorok400-1475922131.jpg

Budapest, 2016. október 10. - Tizenöt éve már, hogy 'Az Év Honlapja' díj Magyarországon mértékadó szakmai elismerést jelent. Az online térben otthonosan mozgó vállalatok évről évre többen, egyre több kategóriában, egyre gyorsabban változó feltételek között versengenek egymással. ’Az Év Honlapja’ Magyarország legrangosabb webfejlesztői versenye, amelynek célja az online kultúra fejlesztése.