TeSzedd! - Megtisztítják a kéktúra útvonalát

2014. május 4., vasárnap 15:30

Budapest, 2014. május 4. - Önálló eseménnyel csatlakozott a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz a Magyar Természetjáró Szövetség. Az országos szemétgyűjtési akció keretében május 9-11. között megtisztítják a szeméttől az Országos Kékkör több mint 2500 km hosszú túraútvonalát. A TeSzedd a Kéken! akcióra május 5-ig lehet regisztrálni.

Az Országos Kékkörbe az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra útvonala tartozik bele. A TeSzedd a Kéken! mozgalom keretében 10 km-es szakaszok megtisztításába kapcsolódhatnak be a 10 fős csoportot alkotó önkéntes résztvevők az Országos Kékkör három nagy szakaszán.

 

A lelkes természetbarátoknak számos ponton van lehetőségük bekapcsolódni az akcióba. Jelentkezhetnek egy találkozási pontra egyedül, de csatlakozhatnak egy csoporthoz is, hozhatják a családjukat, barátaikat is.

hirdetés

 

A TeSzedd a Kéken! keretében a TeSzedd!-hez hasonlóan olyan, elsősorban háztartási jellegű szemét szedése történik majd, ami kézzel, zsákban biztonságosan gyűjthető és elszállítható.

 

Az akcióhoz szükséges eszközöket, zsákokat, kesztyűket, maszkokat a szervezők biztosítják. A TeSzedd! feliratú zsákokban összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról az ország legnagyobb önkéntes mozgalmát, a TeSzedd!-et szervező Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség gondoskodik.

 

A TeSzedd a Kéken! mozgalomról bővebb információ a www.teszeddakeken.hu oldalon olvasható. A Magyar Természetjáró Szövetség illetékesei kérdés esetén e-mailben az [email protected] címen, telefonon pedig a +36 20 824 8831-es elérhetőségen állnak rendelkezésre.

 

Forrás: www.szelektivinfo.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. május 21. - Mintegy 800 álláslehetőséget kínál a Monster.hu állásportál péntekig tartó, ingyenes virtuális állásbörzéjén - közölte az MTI-vel a rendezvény egyik partnere, a Workania állásportál.

Budapest, 2016. január 10. - 2016-ban sokaknak már nem kell időt szánni a személyijövedelemadó-bevallásra, helyettük azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készítheti el. Nincs más teendő, csak élni kell az új lehetőséggel és január végéig a bevallási-nyilatkozatot kell választani.

banati-bazsarozsa400-1429990706.jpgPécsvárad, 2015. április 26. - Kiss Anikó budapesti képzőművész kapta idén az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat, az elismerést tegnap adták át Pécsváradon.