Jó ember-díj a Szocsoma létrehozójának

2015. április 26., vasárnap 08:00

banati-bazsarozsa400-1429990706.jpgPécsvárad, 2015. április 26. - Kiss Anikó budapesti képzőművész kapta idén az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat, az elismerést tegnap adták át Pécsváradon.

A kitüntetett méltatásakor elhangzott: a díjat és azzal együtt Judit Hagner, Németországban élő magyar szobrász simogató emberi kezet mintázó alkotását a díjazott önzetlenül végzett sokrétű karitatív tevékenységével érdemelte ki.

 

Kiss Anikó hozta létre és működteti a Szociális Csomagküldő Mozgalmat (Szocsoma), amely mélyszegénységben élő, főleg vidéki romákat támogat. A szervezet aktivistái magánemberek elsősorban élelmiszer- és ruhaadományait becsomagolják, majd elküldik a velük kapcsolatba került rászoruló családoknak.

hirdetés

 

A Jó ember-díjat az idén tizedik alkalommal ítélte oda a Káplár László Alapítvány, névadója, az MTI 2003-ban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt baranyai szerkesztőségvezetőjének emlékére.

 

Az elismerés átadását minden évben Káplár László kedvenc virága, a bánáti bazsarózsa virágzásának idejéhez igazítják. Már hagyomány, hogy az ünnepséget követően az újságíró családtagjai, barátai, tisztelői a pécsváradi várból elgyalogolnak a Zengőre, a bánáti bazsarózsák termőhelyéhez.

 

Forrás: MTI, képünkön a bánáti bazsarózsa - fotó: furediturazok.lapunk.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. február 28. - A mai üzleti környezetben egyre inkább felértékelődő bizalom fontos alapkövét képezi a vállalkozók közti kapcsolatoknak. Egy megbízható ajánlás az esetek többségében tényleges üzlethez vezethet, ha pedig valaki rendszeresen foglalkozik azzal, hogy partnereit tudatosan ajánlja, összesen akár milliárd forintnyi értékben is hozhat munkát másoknak. És az országban van olyan üzletember, aki ezt már meg is tette.

Budapest, 2016. augusztus 10. - Nehéz szezonjuk van idén a hazai szőlőtermesztőknek. Az enyhe telet követően szőlőbetegségek sora jelent meg, tavasszal fagyok, nyáron pedig jégverések keserítették meg az ország több területén a gazdálkodók életét. A Syngenta napokban megtartott szakmai rendezvényén elhangzott: a szüretig hátralévő időben nagyon kell figyelni a szőlőbetegségek megelőzésére és kezelésére, különösen a szürkerothadásra, amely hatalmas károkat okozhat a fejlődés utolsó szakaszában.

image1358180570-1370630620.jpg

Megjelent a dohányboltok engedélyezési eljárását tartalmazó kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben; a jogszabály megfogalmazza, hogy a dohánybolti engedélyt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adja ki azoknak, akik koncessziós szerződéssel rendelkeznek.