Virtuális állásbörzét tart a Monster.hu

2014. május 21., szerda 16:00

Budapest, 2014. május 21. - Mintegy 800 álláslehetőséget kínál a Monster.hu állásportál péntekig tartó, ingyenes virtuális állásbörzéjén - közölte az MTI-vel a rendezvény egyik partnere, a Workania állásportál.

A legtöbb ajánlat mérnököknek, informatikusoknak, pénzügyeseknek, nyelveket beszélő ügyfélszolgálatosoknak, kereskedelmi területen dolgozóknak szól - derül ki a közleményből.

 

"Ez az a karrierfórum, amelyen az álláskeresők a legkönnyebben léphetnek kapcsolatba a munkaadókkal" - idézi a közlemény Buda Szabolcsot, a Monster állásportál ügyvezetőjét. Hozzátette: "számítógép és internetkapcsolat esetén akár a lakásukból, munkahelyükről sem kell kilépniük, hogy leadják önéletrajzukat, vagy chaten kérdezzenek a cégektől".

hirdetés

 

A tájékoztatásból kiderült, hogy Magyarországon 2011 óta évente kétszer rendeznek virtuális állásexpókat. Az eddigi rendezvényeken 100-125 ezer álláskereső vett részt, ezzel a leglátogatottabb ilyen profilú eseménynek számít.

 

A legutóbbi állásexpóhoz képest 60 százalékra nőtt a vidéki álláshirdetések aránya, Budapestre 40 százalék szól. A fővárost Debrecen követi, ahová a hirdetések 12 százaléka szól, míg minden tizedik állásajánlat pécsi lehetőséget kínál. Mindez a vidéki érdeklődők előnyére válik, hiszen nem kell több száz kilométert utazniuk, mint egy hagyományos állásbörze esetén - olvasható a közleményben.

 

A karrierrendezvény a www.allasexpo.hu oldalon érhető el.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. június 19. - A központi trafikellátó közreműködésével november 1-jétől gyorsabb és rugalmasabb lesz a dohányértékesítés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint.

Budapest, 2014. július 28. - Másfélszeresére nőtt az érkező ügyek száma a bíróságokon 2011 és 2013 között, a hatékonyságot mégis szinte minden területen sikerült javítani - mondta Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke az MTI érdeklődésére annak kapcsán, hogy a napokban egyhangúlag elfogadta 2013-as beszámolóját az Országos Bírói Tanács. Pécsen nemrég született egy igencsak terjedelmes bírósági határozat - derült ki az OBH-elnök szavaiból.

tuntetesszabadoktatas300-1388789179.jpgA Hallgatói Hálózat (HaHa) több más hallgatói és pedagógusokat tömörítő szervezettel együttműködve szervez tüntetést január 25-ére a Szabadság térre. A szabad, szólás- és véleményszabadságon alapuló közoktatásért, illetve a „sok szempontból káros reformok” ellen demonstrálnak majd.