Belföld

Mérgek vagy méhek? Úton a Greenpeace

pollent-gyujto-meh400-foto-jon-sullivan-1415555033.jpgBudapest-Pécs, 2014. november 11. - A Greenpeace múlt héten elindult „Úton a fenntartható mezőgazdaság felé” országjáró túrájának célja, hogy inspiráló beszélgetésekkel cselekvésre sarkalljon, és hozzájáruljon ahhoz, hogy minél többen alkalmazzák a fenntartható mezőgazdaság módszereit Magyarországon. Erre már vannak nagyszerű példák az Európai Unió országaiban, hazánkban is.

Ingyenes videók a sikeres önálló tanulásért

zanza-tv400-1415533619.jpgBudapest, 2014. november 10. - Hogyan tudnánk digitális taneszközökkel segíteni a középiskolás diákok tanulását? - tette fel a kérdést az Eduweb Multimédia. A választ pedig a világ bármely pontjáról, bármelyik multimédiás eszközzel elérhető rövid, könnyen emészthető videóban találta meg. Az ötperces animációk nyolc tantárgy 550 témáját és csaknem ezer fogalmát ölelik fel lényegre törően.

Többségünk hasznosnak tartja a csapatépítést

Budapest, 2014. november 8. - Míg a vezető pozícióban dolgozók többször is részt vehettek már csapatépítő tréningen, a fizikai munkások többségét még nem hívták ilyen rendezvényre - derült ki a Profession.hu és a KonferenciaHotelek.hu felméréséből. Az átlagos csapatépítő tréning kétnapos, pénteken és szombaton zajlik, és jellemzően egy vidéki hotelben ér véget.

„Álomút”: rajzpályázat iskolásoknak

kozut-gyermekrajz-palyazat-2014-400-1415287792.jpgBudapest, 2014. november 6. - A Magyar Közút második alkalommal várja az általános iskolások rajzait, amelyek témája az úthoz kapcsolódik. Rajzolhatnak így például a gyerekek a közlekedésről, útépítésekről, az út és a környezet kapcsolatáról, illetve az úton lévők tájékoztatásáról (Útinform).

Aranyanyu Díj: várják a szavazatokat

Budapest, 2014. november 6. - Elindult a szavazás az idei Aranyanyu Díjra, amely az oktatásban és az egészségügyben dolgozó nők munkáját hivatott elismerni.

Internetadó: a szervezők szerint győztek a tüntetők

internetado-tuntetes400-bp20141031-1414828798.jpgBudapest, 2014. november 1. - Győzelemnek nevezték a tervezett internetadó elleni tüntetések szervezői pénteken Budapesten, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte az új adótípusról szóló javaslat visszavonását. Pécsen is újra gyűltek össze tiltakozók.

Hamisítás: hogyan viszonyulunk a jelenséghez?

Budapest, 2014. november 1. - A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület az elmúlt öt évhez hasonlóan idén is ezerfős reprezentatív közvélemény-kutatás keretében vizsgálta, hogyan viszonyulnak az emberek a hamisítás jelenségéhez.

Orbán: ebben a formában nem vezethető be a netadó

Budapest, 2014. október 31. - Az emberek megkérdőjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerűségét, ezért az ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Újabb tüntetések az internetadó ellen

internetado-tuntetes-pecs3-400-1414526419.jpgBudapest-Pécs, 2014. október 28. - A kormány által bevezetni tervezett internetadó ellen kezdődött újabb tüntetés Budapesten, az V. kerületi József nádor téren ma este. A tervezett intézkedés ellen Budapest mellett több nagyvárosban - köztük Pécsen - is tüntettek.

Díjmentes gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás

Budapest, 2014. október 27. - Az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás egész évben, a nap 24 órájában érvényes, nemcsak az iskolában vagy óvodában, hanem az otthon, az utcán, kirándulás közben, nyaraláskor, bel- és külföldön szerzett sérülésekre is. A díjmentes lehetőség így a rekordhosszúságú őszi szünet felszabadult, és talán éppen ezért fokozott baleseti kockázatot hordozó napjaiban is védi a legfiatalabbakat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.