Többségünk hasznosnak tartja a csapatépítést

2014. november 8., szombat 09:00

Budapest, 2014. november 8. - Míg a vezető pozícióban dolgozók többször is részt vehettek már csapatépítő tréningen, a fizikai munkások többségét még nem hívták ilyen rendezvényre - derült ki a Profession.hu és a KonferenciaHotelek.hu felméréséből. Az átlagos csapatépítő tréning kétnapos, pénteken és szombaton zajlik, és jellemzően egy vidéki hotelben ér véget.

Tíz munkavállalóból kilenc egyetértett abban, hogy a csapatépítő tréningek növelik a munka hatékonyságát és javítják a munkatársak kapcsolatát, csak kevesebb mint egytizedük tartja felesleges vagy haszontalan időtöltésnek az ilyen programokat - derült ki a Profession.hu és a KonferenciaHotelek.hu friss felméréséből. A megkérdezettek 84 százaléka szerint a csapatépítés nem csak a közvetlen munkatársak együttműködését fokozza, hanem a felettesekkel is őszintébben lehet beszélni egy ilyen alkalomkor.

 

Ennek ellenére éppen a vezető beosztásban dolgozók vesznek részt kevésbé lelkesen a közös programokon: közülük minden ötödik úgy nyilatkozott, hogy a csapatépítés helyett is dolgozna inkább. „A csapatépítő rendezvényekre egyébként gyakrabban hívják meg az idősebb, vezető pozícióban dolgozó vagy szellemi munkát végző alkalmazottakat. Ezzel szemben a 35 évnél fiatalabbak harmada és a fizikai munkát végzők 57 százaléka még sohasem volt ilyen rendezvényen” - elemezte az adatokat Telek Zoltán, a Szallas.hu csoporthoz tartozó KonferenciaHotelek.hu termékmenedzsere.

hirdetés

 

Nem elég leugrani a sarki sörözőbe

 

A KonferenciaHotelek.hu adatai szerint a csapatépítő programok jellemző színterei a Budapest 80 kilométeres vonzáskörzetében található hotelek, ahol valamilyen wellness-szolgáltatást is biztosítanak. „A felmérésünk szerint maguk a munkavállalók is ezt várják egy csapatépítéstől - több mint 90 százalékuk mondta, hogy egy ilyen alkalmat közös utazással kell egybekötni, mert a cégtől távol jobban ki lehet kapcsolódni. 10-ből 8 válaszadó pedig a kétnapos programot tartja ideálisnak, mert ilyenkor az esti mulatozást nem kell félbehagyni egy másnap reggelre összehívott értekezlet miatt” - tette hozzá Telek Zoltán. A szakember elmondta, hogy a legtöbb esetben a csapatépítők két napig tartanak, péntekre és szombatra időzítik őket a vállalatok. A portál adatai szerint az ilyen foglalások harmada szeptemberre vagy októberre esik, a másik nagyobb hullám február-márciusban érkezik.

 

A felmérésben a portál arra is kíváncsi volt, hogyan képzelik el a munkavállalók az ideális csapatépítő tréninget. A többség szerint szükség van szabadtéri játékokra, amit egy közösen elfogyasztott ebéddel vagy vacsorával vezetnek le, de a válaszadók kétharmada szerint az italfogyasztással egybekötött kötetlen esti mulatozás, beszélgetés is elmaradhatatlan ilyenkor. Beltéri játékokban már csak a megkérdezettek fele venne részt szívesen, az előadásokat vagy hivatalos keretek között zajló céges foglalkozásokat pedig a munkavállalók háromnegyede inkább kihagyná.

 

Forrás: sakkom

Kapcsolódó cikkek

jonaklennijo400-1449532543.jpgBudapest, 2015. december 8. - A közmédia immár negyedik alkalommal indít gyűjtést, idén a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogatva. Kizárólag az adományvonal 250 forintos felajánlásaiból eddig 1 000 000 forint gyűlt össze a beteg vagy hátrányos helyzetű gyermekek támogatására.

bachman-zoltan-prima-mti-1386369246.jpgBudapest, 2013. december 6. - Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat és a közönségdíjat ma este a Művészetek Palotájában. Bachman Zoltán pécsi egyetemi tanár lett az építészet és építőművészet kategória Primissimája.

Budapest, 2016. november 7. - Majdnem minden ötödik televíziót és mosógépet, illetve közel minden negyedik magyar háztartásban található hűtőszekrényt több mint tíz éve cseréltek le utoljára, derült ki az Euronics Műszaki Áruházlánc legfrissebb 18 év feletti lakosságra súlyozott októberi felméréséből, amely 996 fő megkérdezésével készült, a 18 év feletti magyar internethasználó lakosság körében.