Megtartotta első koncertjét a londoni földalattin toborzott zenekar

2013. január 28., hétfő 12:12

tube2-1359372006.jpg

Megtartotta első koncertjét az a brit zenekar, amelynek csupa ismeretlenből álló tagjait kivétel nélkül a londoni földalattin toborozták. Shaun Buswell, az együttes "vezetője" több mint háromszáz embert kérdezett meg a metrón, hogy csatlakozna-e kezdeményezéséhez. A Shepherd's Bush Empire koncertteremben rendezett előadás bevételével ugyanis a Daytrippers nevű, beteg gyermekekkel foglalkozó alapítványt támogatta az alkalmi együttes. A harminchat éves zenész egy sor alapvető feltételt szabott a maga számára a zenekar tagjainak a "kiválasztásánál". Eleve kizárta azokat, akiket személyesen ismert. Valamennyiükkel a földalattin kellett először találkoznia, és kikötés volt az is, hogy náluk legyen a zeneszerszámuk.

A BBC News jelentése szerint végül is csaknem hetven tagú lett a fölöttébb szokatlan együttes. "Csodálatos módon minden helyre találtam valakit, egyedül angol kürtösünk nincs..." - közölte Buswell.

hirdetés

 

Elmondása szerint a zenészek között vannak olyanok is, akik mögött jelentős zenei karrier áll. A trombitás például Ray Charlesszal játszott együtt egy lemezen, mások komoly együttesek tagjaiként léptek fel, és sikerült beszerveznie a Királyi Zeneakadémia néhány diákját is. A zenekarhoz tartozik egy ikerpár, amelynek tagjaival két hónapnyi időkülönbséggel találkozott, igaz, ugyanazon a metróállomáson: egyikük hegedül, a másik brácsázik. Az utoljára "leszerződött" zenekari tagról, aki a bariton tubát szólaltatja meg, pedig kiderült, hogy a londoni közlekedési vállalat alkalmazottja.

Kapcsolódó cikkek

 Budapest, 2013. április 5., péntek - A spanyolországi cigányok történetét és kultúráját mutatja be a flamencótól a cigány szimfonikusok karmesterének pálcájáig a Vidas Gitanas (Cigányok élete) című kiállítás, amely pénteken nyílt meg Budapesten a Néprajzi Múzeumban.

vasarely-emlektabla400-1460261112.jpg

Pécs, 2016. április 10. - Victor Vasarely születésének 110. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak a világhírű képzőművész tiszteletére a róla elnevezett - negyven évvel ezelőtt megnyílt - múzeumban szombaton.

zold1-400-1453667444.jpg

A környezetvédelem legnagyobb alakjaiból válogató és azokat bemutató könyv jelent meg nemrégiben, Dr.Erdős László, az MTA Ökológiai Kutatóközpont tudományos munkatársa első könyveként. Belelapozva találkozhatunk olyanok neveivel, akikről talán már hallottunk, és olyanokkal, akikről már egészen biztosan...