Popsztárok a Filharmonikusok Valentin-napi koncertjein

2014. február 2., vasárnap 08:30

rakonczai-racz400-1391325687.jpgRakonczai Viktor és Rácz Gergő szerzői estjével ünnepli a Pannon Filharmonikusok a szerelem ünnepét február 14-én és február 15-én este 7 órakor a pécsi Kodály Központban. A koncertek előadói a hazai popélet közismert és közkedvelt alakjai lesznek.

A hangversenyen a popszakma elismert szerzőpárosának legszebb érzelmes dalai szólalnak meg szimfonikus feldolgozásban. Rakonczai Viktor és Rácz Gergő 2010 óta folytatnak közös alkotói munkát, dalaikat a hazai könnyűzenei élet népszerű előadói tették ismertté. Szerzeményeik közül több is Fonogram-díjat nyert Az év dala kategóriában.

 

„Egy szerző számára csodálatos érzés az, ha a dalait meghallhatja más köntösben, ráadásul egy ilyen zenekarral megszólaltatva. Egy olyan szerzői estet szerettünk volna, ahol nem csupán arról van szó, hogy egy popegyüttes kiegészül némi szimfonikus kísérettel, hanem komplett átiratok születnek.” /Rakonczai Viktor, dalszerző/

 

A dalok szimfonikus feldolgozásai Bella Máté és Solti Árpád Junior Prima díjas zeneszerzők munkáját dicsérik. Bella Máté számos zeneszerző-verseny győztese illetve helyezettje, elnyerte a Színikritikusok díját, Istvánffy Benedek-díjas alkotó. Solti Árpád szintén kiváló versenyeredményekkel bír, írt operát, balettet, az Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzés versenyén nagyzenekari kategóriában III. díjat nyert.

hirdetés

 

„Amikor popdalokat hangszerelünk át nagyzenekarra, nagyon fontos az arányok megtalálása. A Pannon Filharmonikusokkal dolgozni egy álom volt.” /Bella Máté, zeneszerző/

 

A koncertek fellépői a hazai popélet közismert és közkedvelt előadói. A Valentin-napi koncerteken Zséda, Vastag Csaba, Polyák Lilla, Kocsis Tibor, Antal Tímea és Tabáni István lesz az együttes partnere.

 

„Gyakran találkozom zenekarokkal és karmesterekkel, ez most mégis különleges alkalom, hihetetlen minőségben szólalnak meg a dalok. Nem mindennap adatik meg az embernek, hogy ilyen zenészekkel dolgozzon együtt." /Polyák Lilla, énekesnő/

 

A hangversenyen Christian Schumann vezényel, aki elsősorban karmesterként lesz jelen, de zeneszerzői oldaláról is bemutatkozik a Pannon Filharmonikusok közönségének.

 

„Ebben a zenei anyagban meg fogjuk találni azt a nagyon kényes mezsgyét, hogy mitől válhat mindez egy szimfonikus zenekar számára izgalmassá úgy, hogy a közönség még felismerje a feldolgozásokban azokat a slágereket, amiket a rádióban megszokott.„ /Horváth Zsolt, igazgató/

 

Műsoron:

Sven Helbig:  Pocket Symphonies * Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Lásd a csodát * Rakonczai Viktor: Mindhalálig mellettem * Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Mire vársz? * Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Karcolás * Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Gyönyörű szép * Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Ez az a perc * Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Nincs semmi másom * Rácz Gergő - Molnár Gábor: Harc és vágy * Christian Schumann: Evermore * Rakonczai Viktor: Motel * Rácz Gergő: Bennünk a világ * Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Itt és most * Rakonczai Viktor: Ajándék * Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Szerelem, miért múlsz? * Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Törj ki a csendből * Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Őrizd az álmot * Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Ha zene szól

 

Közreműködők:

Rakonczai Viktor - dalszerző, zongora * Rácz Gergő - dalszerző, gitár * Bella Máté - hangszerelő * Solti Árpád - hangszerelő * Zséda - énekesnő * Polyák Lilla - énekesnő * Antal Tímea - énekesnő * Vastag Csaba - énekes * Kocsis Tibor - énekes * Tabáni István - énekes * Christian Schumann - karmester, dalszerző

 

A produkció létrejöttében közreműködött a Gradus Művészügynökség.

 

Jegyek korlátozott számban még kaphatók a Kodály Központ jegypénztárában, valamint ide kattintva a jegymester.hu weboldalon.

 

Forrás: Pannon Filharmonikusok

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. február 25. - Az idegenvezetők világnapja alkalmából február 27-én, szombaton ingyenes időutazásra hív minden érdeklődőt az Irány Pécs Nonprofit Kft. A Török tükör című tematikus séta a török kori Pécs városába kalauzol.

muzej2015-400-1434228178.jpgBudapest, 2015. június 14. - Az ország kedvenc nyári múzeumos programja idén számos újdonságot mutat meg a kultúra szerteágazó területéről. A klasszikus „nézelődős" kiállítások mellett rengeteg kuriózumjellegű esemény kapott helyet. Bejuthatunk elzárt területekre, vagy ízelítőt kaphatunk - sokszor ténylegesen is - a múzeumok, bemutatóhelyek munkájából.

cid-23dc0369-6564-4dae-b404-5d6b01f10e94-chello-1416557480.jpgAz elmúlt kilenc évben a Reel Rock Film Tour egyre nagyobb lendületet vett,  idén már 35 országban vendégszerepel. Az idei turné napjaink vezető hegyisport film producerének, a Sender Films várva várt alkotását, a Valley Uprising című egész estés dokumentumfilmet hozza el a közönségnek. A 90 perces film a Yosemite Nemzeti Park 60 éves mászótörténelmének forradalmi momentumait és ellenkulturális jelentőségét mutatja be.