Sétáljon egyet a török kori Pécsen!

2016. február 25., csütörtök 06:00

Pécs, 2016. február 25. - Az idegenvezetők világnapja alkalmából február 27-én, szombaton ingyenes időutazásra hív minden érdeklődőt az Irány Pécs Nonprofit Kft. A Török tükör című tematikus séta a török kori Pécs városába kalauzol.

A világnapot először 1990-ben tartották meg 15 ország részvételével, melynek célja, hogy az idegenvezetők ne csak külföldi vendégeiknek mutassák be a városokat, hanem február utolsó vasárnapján a hazai közönségnek is tartsanak ingyenes vezetéseket, felkeltve ezzel a figyelmet az idegenvezetők értékközvetítő munkájára.

 

Ez alkalomból az Irány Pécs tematikus városi túrája időutazásra hív a 16. századba, a félelmetes Szulejmán szultán frissen meghódított tartományába, melynek Pécs is egyik stratégiai pontja volt. E téma különleges aktualitását adja Zrínyi és Szulejmán halálának 450. évfordulója valamint Szulejmán múlt év végén feltárt türbéje Szigetvár közelében.

hirdetés

 

A túra vezetője Horváth Viktor a Török tükör című regény szerzője, akinek felolvasott regényrészletei elvezetnek minket a török kori Pécs mindennapjaiba. Ez a túra tehát azoknak szól, akik elvágyódnak, kalandot és utazást keresnek, akik meg akarják tudni, milyen volt a világ ötszáz éve, ott ahol ma élünk.

 

A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezni, a részletekről érdeklődni a [email protected] email címen illetve a 06/ 72 213-315, vagy a 06/ 72 511-232-es telefonszámokon lehet, illetve személyesen a Tourinform Széchenyi téri irodájában.

 

Indulás 2016. február 27-án, szombaton 14 órakor a Tourinform Széchenyi téri irodája elől. Visszaérkezés 17 órakor. A túrára kényelmes túracipő, esőkabát vagy esernyő is ajánlott.

 

A túra útvonala:

 

• A Tourinform Széchenyi téri irodája
• Gázi Kászim pasa dzsámija
• Király utca – rejtőzködő török emlékek: medreszék, dzsámik, mecsetek
• Ágoston téri  templom
• Kálvária u. 23 -  török csorgókút
• Jakováli Hasszán pasa dzsámija
• Memi pasa fürdője
• Székesegyház
• A Tourinform Széchenyi téri irodája

 

Forrás: Irány Pécs Nkft.

Kapcsolódó cikkek

ramiro-hidalgo-kiallitasa2016-400-1470464947.jpg

Pécs, 2016. augusztus 7. - Új interaktív kiállításával a lenyűgöző berlini életbe nyújt bepillantást Ramiro Hidalgo, Berlinben élő képzőművész. A Civil Közösségek Háza Új Galériájának soron következő tárlatára hívta fel portálunk figyelmét Arató Vilja, a Nevelők Háza Egyesület kulturális szervezője.

a-nagyvarosok-mariaja-puskel-zsolt-kultkikoto-400-1438698610.jpgBalatonföldvár, 2015. augusztus 5. - A tóparti városban most csütörtökön, augusztus 7-én látható A nagyvárosok Máriája című tangóest (első képünkön). Láng Annamária és a Mezítlábas Zenészek Magyarországon először kaptak jogot arra, hogy színre vigyék az argentin tangókirály, Astor Piazzola egyetlen tangóoperáját.

Pécs, 2016. március 15. - Nemrég összeállt a száz fellépőt felvonultató idei Fishing on Orfű részletes programja. A fesztivált június 22. és 25. között kilencedik alkalommal rendezik meg a Pécshez közeli Orfűn.