Reel Rock Tour: Legendásan jó filmek a hegymászás nagymestereinek főszereplésével!

2014. november 21., péntek 08:49

cid-23dc0369-6564-4dae-b404-5d6b01f10e94-chello-1416557480.jpgAz elmúlt kilenc évben a Reel Rock Film Tour egyre nagyobb lendületet vett,  idén már 35 országban vendégszerepel. Az idei turné napjaink vezető hegyisport film producerének, a Sender Films várva várt alkotását, a Valley Uprising című egész estés dokumentumfilmet hozza el a közönségnek. A 90 perces film a Yosemite Nemzeti Park 60 éves mászótörténelmének forradalmi momentumait és ellenkulturális jelentőségét mutatja be.

Reel Rock 9: Valley Uprising

A Völgy lázadása : A Yosemite mászóforradalom

Az Amerikai Álom: egy kifejezés, ami sokak számára autókkal, gondosan nyírt pázsittal és egy zsíros nyugdíjalappal párosul. Ezektől az anyagias elképzelésektől távol azonban létezik egy másik amerikai álom, amely azon fáradozik, hogy – félretéve a modern világ nyújtotta biztonságot és kényelmet – életigenlő kalandot kínáljon az arra áhítozóknak. Ez a másik amerikai álom sehol nem öltött jobban testet, mint a Yosemite Nemzeti Parkban, ahol – John Muir és Jack Kerouac szellemiségét követve – kalandvágyó fiatalok generációi választották a „sziklamászó életet”.

A várva várt film, a Valley Uprising a modern sziklamászás hagyományainak történetét meséli el. A helyszín a Yosemite-völgy, Kalifornia: a világ egyik leghíresebb nemzeti parkja, égbeszökő gránitfalakkal. Ez a hely fél évszázada nem más, mint a versengés, kaland és lázadás hatalmas színpada.

A dokumentumfilmben digitálisan animált archív fényképek, látványos mai felvételek és a Yosemite-völgy ikonikus alakjaival készített interjúk segítségével nyerhetünk betekintést azoknak a sziklamászóknak a világába, aki szakítottak minden konvencióval és újradefiniálták az emberi teljesítőképesség határait.

A film ugyan legendás mászókról szól, de sokkal többről is. Ugyanennyira szól a szabadságról, az autoritásról és számos a mászóvilágon túlmutató témáról. Fél évszázados küzdelem a gravitáció törvényei és a helyi hatóságok ellen. A Reel Rock 9 Tour műsorán, november 21-én este 20:00 órától a pécsi Apolló Moziban!

Bővebb információ és jegyvásárlás: http://reelrocktour.hu

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2017. január 4. - A komolyzenéből fakadó humort "briliáns performanszokkal" ötvöző MozART Group nevű lengyel vonósnégyes a pécsi Kodály Központban ad koncertet péntek este - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó magyarországi cég az MTI-vel.

zongora400-1428548483.jpgPécs, 2015. április 9. - A baranyai megyeszékhelyre érkezik a Bogányi Gergely Kossuth-díjas művész által megálmodott, új fejlesztésű hangversenyzongora. A Pannon Filharmonikusok április 16-i, Zarathustra című koncertje jóval több, mint a hangszer dél-dunántúli bemutatkozása.

Pécs, 2016. szeptember 22. - Latin szaxofon, spanyol flamenco és brazil szamba egy estén, a Pannon Filharmonikusok bérletnyitó koncertjén. Arno Bornkamp, a „Concertgebouw Ezüst Babérlevele” díjat elnyert szaxofonművész a Zene világnapján, október 1-jén mutatkozik be a Kodály Központ színpadán. A pécsi látogatás során a Pannon Filharmonikusok koncertjét megelőző napon a zenekar tehetségtámogató programjának keretében pedig nem mindennapi szaxofonkurzuson adja át tudását a Pécsi Művészeti Gimnázium diákjainak.