Social fashion: új divatirányzat Pécsett

2013. december 17., kedd 16:50

sofash1-400-1387295044.jpgA pécsi Területfejlesztők a Vidékért Egyesület csapata magyar fiatalok egy csoportjával vállalkozott arra a feladatra, hogy szociális témakörökben terveznek ruhadarabokat. A varrásban és az alkotásban a KLUB nevű alkotóműhelytől kaptunk segítséget.

A program különlegessége, hogy - a fiatalság figyelmét felkeltendő - a divaton és a stíluson keresztül fejeztünk ki üzeneteket olyan szociális témákban, mint a szolidaritás, nemzetek közötti egyetértés, szociális problémák (hajléktalanok, munkanélküliség, elszegényedés), kulturális sokszínűség, környezeti kérdések.

hirdetés

 

sofash2-600-1387295135.jpg

 

A Fiatalok Lendületben Program segítségével megvalósult projekttel egy márkanév kerül a piacra (So Fash), amely a divatra, mint közlési formára hívja fel a figyelmet. A márka elsőként a Balokányligetben, a Pepita Közösségi Központ megnyitóján megrendezett divatbemutatón képviseltette magát Pécsett, majd második alkalommal a Tett-Hely Ifjúsági Egyesület évzáró programján.

 

sofash3-600-1387295271.jpg

 

A gondosan megtervezett ruhadarabok hamarosan kaphatók. Képeink addig is pólómintáinkból adnak ízelítőt.

 

Forrás: Gerner Kitti

Kapcsolódó cikkek

Villányi városmarketing három lépésben - Egy asztalhoz ültek a legfontosabb szereplők

Villány, a baranyai kisváros vendégcsalogató ereje a vörösbornak köszönhetően szinte páratlan. A legutóbbi Vörösbor Fesztiválon is tizenötezer vendég élvezte a helyi ízeket és a kiváló műsorokat.

Mint, ahogy azt a Magyar Közút közleményében megjósolta, elérte a Dunántúlt a hófúvás.
A MÁV járatai-egyelőre-fennakadás nélkül közlekednek, a lakosságot viszont arra kérték: aki teheti, ne induljon útnak.

Pécs, 2013. augusztus 21. - Tulajdonosa hajlandó bekeríteni és őrizni a több mint két évtizede lakatlan 25 emeletes pécsi magasházat - tájékoztatta a Baranya megyei kormánymegbízott szerdán az MTI-t.