Ötszázmillió az új sportközpont előkészítésére

2016. február 19., péntek 06:00

furdo400-1455837151.jpg

Pécs, 2016. február 19. - A Modern városok program keretében ötszázmillió forintot biztosít a kormány az új pécsi sportközpont és élményfürdő megtervezésére, engedélyezésére és előkészítő munkálataira - közölte Csizi Péter országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón.

A képviselő elmondta, az új létesítményt a felépülő Nemzeti Kosárlabda Akadémia szomszédságában tervezik megvalósítani. Csizi Péter emlékeztetett arra, az új sportközpont megvalósításáról a pécsiekkel történt konzultáció után döntöttek, amelynek keretében mintegy ötezer család mondta el véleményét. Ennek eredményeként került Pécs - tömegsportot és utánpótlás-nevelést is kifejezetten ösztönző - fejlesztési tervei közé az élményfürdő megvalósítása - mondta.

hirdetés

 

Hozzátette, a város lakói a tervezés ideje alatt is elmondhatják véleményüket az új sportcentrumról, hogy az a helyi igényeknek megfelelően épüljön fel. Csizi Péter kitért arra: az új létesítmény terveinek elkészítése és az engedélyek megszerzése után "amilyen gyorsan csak lehet" megindítják a kivitelezést.

 

Tavaly februárban a baranyai megyeszékhely önkormányzata minden pécsi háztartásba egy tizennégy kérdést tartalmazó ívet juttatott el azért, hogy a helyiek segítségével jelölhessék ki Pécs fejlesztési irányait a 2020-ig a városba érkező európai uniós fejlesztési források felhasználásáról.

 

Forrás: MTI, képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek

banyaszati-muzeum-bezar1-mti-soki-tamas-1383140682.jpgPécs, 2013. október 30. - November 1-jén bezár a múzeum, miután a soproni Központi Bányászati Múzeum kiegyenlíti a Káptalan utcában található pécsi fiókintézménye idén felhalmozott mintegy másfélmillió forintos tartozását, de tovább már nem vállalja a finanszírozást.

alkotmany-utcai-iskola-tuz-1377078941.jpgMozgalmas napokat tudhat maga mögött a katasztrófavédelem Baranyában. A hosszú hétvégén 43 segélyhívás érkezett a megyei főügyeletre, amelyből 29 tűzeset, 11 műszaki mentés és 3 téves jelzés volt. Az önkéntesek segítségére is szükség volt, a Misina Mentőcsoport vasúti töltésről lezuhant személyt hozott fel tíz méter mélyből… Ízelítőt adunk a történtekből.

cikkhez-1436461297.jpg

Pécs, 2015. 07. 09. - Véget ért szerdán az idén másodjára megrendezett PR Akadémia, amelynek idén is a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara adott otthont.