Itt a harmadik DesignPécs

2016. szeptember 23., péntek 07:00

Pécs, 2016. szeptember 23. - Ma kezdődik a kreatív ipari ágazatait, valamint a művészeti és formatervezési műhelymunkákat több mint húsz programmal bemutató DesignPécs tíznapos eseménysorozat.

Rozs Eszter szervező az MTI érdeklődésére közölte: 37 együttműködő partner, több mint 20 kiállító és 18 előadó részvételével mintegy 25 programot tartanak szeptember 23. és október 2. között Pécsett.

 

Az érdeklődők többek között műhelylátogatáson vehetnek részt a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúránál, Drávai Dia táskakészítő tart workshopot, valamint a programsorozat keretében Baranya szépe divatbemutatót is rendeznek.

hirdetés

 

A pénteki nyitónapon az Ezüstláz ékszergalériában a pécsi művészeti szakközépiskola végzős tanulóinak munkáiból nyílik kiállítás. Aznap 18 órakor nyílik meg a DesignPécs központi kiállítása a Széchenyi téri Nádor Galériában Lakics Acélworkshop címmel, amely a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar (PTE-MK) hallgatóinak munkáit mutatja be. A workshophoz kapcsolódva szeptember 28-án minikonferenciát is tartanak.

 

A programsorozat ideje alatt pécsi Főtér bárban helyt kapó úgynevezett Pop Up Designer tárlaton mások mellett Mayer Tamás grafikáival, Géczy Dorina kerámiaékszereivel és Vátyi Erika enteriőrtervező munkáival ismerkedhetnek meg a látogatók.

 

Rozs Eszter kiemelte, hogy szeptember 28-án építészeti kerekasztal beszélgetést tartanak neves szakemberek részvételével többek között a 3D-tervezésről, az esztétikai megjelenés és az akadálymentesítés kapcsolatáról, illetve a drónok építészeti használatáról.

 

A szervezők emlékezettek arra, hogy Design Hét Budapest eseménysorozathoz kapcsolódó rendezvényt immár harmadik alkalommal rendezi a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a PTE-MK és Kreatív Ipari Klaszter.

 

Forrás: MTI, további részletek: www.designpecs.hu

Kapcsolódó cikkek

Megújult árukészlettel ismét garázsvásárt rendez Rácvárosi úti telephelyén a pécsi Szemem Fénye Alapítvány. A vásár napján, augusztus 9-én körbejár kisteherautójuk is a városban, tehát várják azok jelentkezését, akik adományt ajánlanának fel számunkra.

dscf0946-1436382998.JPG

Nemrég egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet az uránvárosi piac mellett helyet foglaló Remy-re, így amikor a közelben akadt dolgom, benéztem. Csak egy egyszerűen "nagyon jó" gyrosra számítottam...

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató január elsejével új vezetőt nevezett ki a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság élére. A parancsokat január 2-án rendkívüli állománygyűléseken adta át Mácsai Antal Baranya megyei katasztrófavédelmi igazgató, aki egyben új megyei tűzoltósági főfelügyelőnek nevezett ki.