Közösségi szolgálat? Mit szólnál a katasztrófavédelemhez?

2013. szeptember 24., kedd 06:00

kozossegi-szolg-katved-1379969885.jpgKözépiskolás vagy, és 2016. január 1-je után fogsz érettségizni? Ugye, tudtad, hogy ötvenórányi közösségi szolgálatot kell teljesítened? A Baranya megyei katasztrófavédelem több fogadóintézménnyel is vár, ha az érettségihez szükséges közösségi szolgálatot polgári védelmi, tűzvédelmi vagy iparbiztonsági területen szeretnéd teljesíteni.

9-11. évfolyamon tanuló diákként katasztrófavédelmi közösségi szolgálatra jelentkezhetsz, ha szabad akaratodból, egyéni választásod és motivációd alapján, a pénzügyi haszonszerzés szándéka nélkül szeretnél végezni önkéntes tevékenységet más személyek, vagy a közösség javát szolgálva.

hirdetés

 

Középiskolád a 9-11. évfolyamos tanulói részére letöltendő 50 óra közösségi szolgálatot lehetőség szerint a három tanévre arányosan elosztva szervezi meg. Diákként te döntöd el, hogy a szolgálatot egy vagy több intézményben szeretnéd-e teljesíteni.

 

A teljes felhívásért kattints ide!

 

Forrás és fotó: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

magashaz-1373030359.jpg

Az új tulajdonos úgy döntött, hogy a mélygarázs, esetleg közpark helyett mégis az eredetileg tervezett társasháztervet valósítja meg. Az eredeti tervet megvalósítva 70 lakásos társasházat építenek a tervezett Magasház-programhoz kapcsolódó egyik mélygarázs helyén, a Megyeri téren.

Pécs Szabad Királyi Város Községi Polgári Leányiskolája 1948-ig a jelenlegi Janus Pannonius Gimnázium Mária utca 4. szám alatti épületében működött. Ez alkalomból szeptember 7-én délután emléktábla-avató ünnepséget tartottak az egykori diákok, tanárok és igazgatók tiszteletére - derül ki a PécsMa.hu beszámolójából.

vizfo400-1383628011.jpgNemrég fejeződött be a Barlangbejáratok biztosítása és lezárása, műszaki létesítményeinek korszerűsítése a Mecsek és a Villányi-hegység területén című projekt, amelynek munkálatai még tavaly kezdődtek a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságnál. A természetvédelmi célú beruházás az Új Széchenyi Terv jóvoltából valósulhatott meg, teljes költségvetése 66 millió forint volt.