Társasház a Magasház mellé?

2013. július 5., péntek 14:55

magashaz-1373030359.jpg

Az új tulajdonos úgy döntött, hogy a mélygarázs, esetleg közpark helyett mégis az eredetileg tervezett társasháztervet valósítja meg. Az eredeti tervet megvalósítva 70 lakásos társasházat építenek a tervezett Magasház-programhoz kapcsolódó egyik mélygarázs helyén, a Megyeri téren.

 A C’afetto azzal a szándékkal vette át a területet az előző tulajdonostól, a Megyeri Ház Kft.-től, mert azt az ígéretet kapták, közvetve a pécsi önkormányzattól, hogy a telket megvásárolják a Magasház-program miatt. Avagy, ha az nem valósul meg, közparkot alakítanak ki újból a területen. Miután azonban eddig csak biztatták őket telekvásárlással, lemondtak erről, és megtették a szükséges lépéseket a társasház felépítésére, így az júliusban elkezdődik.

hirdetés

 

Banki hátérrel a 850 milliós beruházás finanszírozása biztosított, a generálkivitelezővel napokon belül szerződhet. A tervek szerint legkésőbb a jövő nyárig felépül a lakóház.

Kern András, a C’afetto Kft. ügyvezetője leszögezte, nem várhat tovább, mert az építkezést a jogerős építési engedély idejéig szeretnék befejezni. 

Arra, hogy tudott-e a Megyeri téri építkezés elleni lakossági ellenállásról, igennel felelt, ám hangsúlyozta, a társasháznak jogerős építési engedélye van. Korábban bíróságon is támadták az építkezést, a Legfelsőbb Bíróság azonban a beruházónak adott igazat.

 

Elmondása szerint a programnak rengeteg ellenzője, ám ugyanúgy támogatója is van, több lakást már előre lekötöttek.

Bízik abban is, hogy a földszint plusz négyemeletes ház, ha elkészül, a mostani ellenzőknek is elnyeri majd a tetszését.

 

Az még kérdés, hogy a közeli Magasházzal mi lesz, hiszen a mélygarázs a szellemépület fejlesztéséhez kapcsolódott volna.

Jön a lebontás?

 

/Forrás: bama/

Kapcsolódó cikkek

Az Axel Springer Magyarország több kiadványa (köztük a megyei napilapok és hírportálok is) és a Ringier kiadó egyes termékei (például a Népszabadság és a Nemzeti Sport, illetve hírportáljaik) új tulajdonoshoz kerülve folytathatják működésüket.

magashazbontas-elkerulo400-1451455342.jpg

Pécs, 2015. december 30. - A 25 emeletes épület körül 16 méteres védőzónát alakítanak ki. A Hungária úti, 100 méter hosszú ideiglenes elkerülő útszakaszon várhatóan január 11-én indul meg a forgalom. Az út mellett biztonságos, kivilágított fedett gyalogosfolyosót építenek, amelynek kivitelezése január végére fejeződik be.

Pécs, 2015. április 20. - A baranyai megyeszékhely önkormányzata újabb jelentős lépéseket tesz a város csapadékcsatorna-rendszerének korszerűsítése és a Mecsekről hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz megfelelő kezelése érdekében.