Ismertette 2013-as terveit a Hungast

2013. január 18., péntek 11:48

hungast-1359370845.jpg

2013. január 17-én az ANK épületében sajtóuzsonnát tartott a pécsi közétkeztető, a Hungast Dél-Magyarország Kft. A találkozón beszámoltak a 2012. év fejlesztéseiről, eredményeiről, illetve részletesen bemutatták a 2013-as év terveit is. Étteremkorszerűsítés, lakossági diétás étkeztetés és a lakossági átadó pontok bővítése szerepel a Hungast Dél-Magyarország Kft. fő vállalásai között.

A sajtó meghívott képviselői számára megrendezett évindító találkozón Rab Vilmos, a Hungast Dél-Magyarország Kft. üzemeltetési igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Páger Zsolt, a cég üzletfejlesztési igazgatója részletesen beszámolt a szolgáltatás induló évének főbb eseményeiről, eredményeiről. Ezután Végh Tamás, gasztronómiai vezető ismertette a januári étlapot, valamint bemutatta a cég által képviselt gasztronómiai irányvonalat. A sajtó képviselői ez után megkóstolhatták az aznapi ebédet, illetve uzsonnakóstolón ismerkedhettek meg a a cég által étlapon kínált számos újítással.

 

A Hungast Dél-Magyarország Kft. jelenleg hozzávetőlegesen 12.000 pécsi fogyasztót lát el nap mint nap 66 telephelyen, 220 fő alkalmazott foglalkoztatásával.

hirdetés

 

A Hungast Dél-Magyarország Kft. szerződésében vállalta, hogy 10 év alatt nettó 500 millió forint értékű beruházást hajt végre. Ennek kapcsán a 2012-es évre vállaltakat messze túlteljesítették. A megfelelő, korszerű körülmények biztosítása érdekében ezidáig nettó 315 millió forintos beruházást hajtottak végre. Az ANK-ban például hűtőkamrákat, diétás konyhát, szállítóedény tárolót alakítottak ki, valamint korszerű kombi sütő-pároló eszközöket vásároltak. Emellett többek között 800 badella, 2000 GN edény, 6500 tálca, 9500 porcelán, 9500 pohár, 12000 evőeszköz került beszerzésre.

 

„A szolgáltatás első hónapjához képest 11.200-ról az év végére 12.041 főre (7,5%-os növekedés) emelkedett a közétkeztetést igénybe vevők száma. Ez egyértelműen annak a jele, hogy az ellátottak elégedettek az általunk biztosított étkezésekkel. A diétás étkezők száma és aránya is jelentős növekedést mutat. Számuk 153-ról 256 főre növekedett (67 %-os emelkedés), az összes ellátotthoz viszonyított arányuk pedig 1,36%-ról 2,13%-ra nőtt.” - emelte ki tájékoztatójában Páger Zsolt.

 

 

Végh Tamás, gasztronómiai vezető januári étlapmustrájából megtudhattuk, hogy a Hungast Dél-Magyarország Kft. a közétkeztetésben régóta megszokott ún. kényelmi termékek (pl.: levesporok, stb.) kiszorítására törekszik. Így egészségesebb ételeket tudnak készíteni, de az ízfokozókkal ízesített, olykor túlsózott fogásokhoz bizony sokszor ragaszkodnak az emberek, hiszen ezt szokták meg a közétkeztetésben. A konyháikban csont alapléből főzik a csontlevest, házi cukkinikrémet, házi padlizsánkrémet készítenek, saját anyagával sűrített zöldborsó-, és burgonyafőzeléket kínálnak. 2013-ban kísérletet tesznek arra, hogy a tradicionális menzafogások mellett olyan nemzetközi ételeket is megkóstoltassanak a közétkeztetésben részt vevők, mint az indiai curry, vagy a görög gyros. Végh Tamás nagyon fontosnak tartja, hogy új ízeket, új fogásokat ismerjenek meg a menzán étkezők, de jelezte, abban az esetben, ha elutasítást tapasztalnak, leveszik az étlapról az adott ételt. Legutóbb egy házi halpástétom osztotta meg a menzásokat. Míg több iskolában nagy örömmel fogyasztották és jó ízzel megették, addig máshol alig-alig fogyott.

 

A Hungast Dél-Magyarország Kft. fejlesztései 2013-ban tovább folytatódnak, így növekedni fog a lakossági étkeztetési átvételi pontok száma, a szállítóedényzet biztonságos, és hatékony mosogatásához automata gépi mosogatás kerül bevezetésre, valamint megvizsgálják az egyes éttermek felújítási lehetőségeit, illetve növelni kívánják az intézményekben az alkalmazotti étkezők számát is.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. január 17. - A helyi termelők könnyebb piacra jutását segítő stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a pécsi önkormányzat és a városi vagyonkezelési feladatokat ellátó Pécs Holding Zrt.

aszpik-termeloi-piac400-1403713516.jpgPécs-Baranya, 2014. június 26. - A helyi termék egyszerre jelent valódi ízeket, tradíciókat, megbecsülést és tiszteletet, kreativitást, jóízű beszélgetéseket és nem ritkán különleges barátságokat is. A helyi termékeket keresőknek jó hír, hogy Baranyában egyre több termelői piac várja őket.

2013. június 20., csütörtök - Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Törvényszék csütörtökön annak a buszvezetőnek felmentését, akit azzal vádoltak, hogy 2008-ban Pécsen az általa vezetett busszal a megállóba felhajtva egy gyalogos halálát okozta.