Ismertette 2013-as terveit a Hungast

2013. január 18., péntek 11:48

hungast-1359370845.jpg

2013. január 17-én az ANK épületében sajtóuzsonnát tartott a pécsi közétkeztető, a Hungast Dél-Magyarország Kft. A találkozón beszámoltak a 2012. év fejlesztéseiről, eredményeiről, illetve részletesen bemutatták a 2013-as év terveit is. Étteremkorszerűsítés, lakossági diétás étkeztetés és a lakossági átadó pontok bővítése szerepel a Hungast Dél-Magyarország Kft. fő vállalásai között.

A sajtó meghívott képviselői számára megrendezett évindító találkozón Rab Vilmos, a Hungast Dél-Magyarország Kft. üzemeltetési igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Páger Zsolt, a cég üzletfejlesztési igazgatója részletesen beszámolt a szolgáltatás induló évének főbb eseményeiről, eredményeiről. Ezután Végh Tamás, gasztronómiai vezető ismertette a januári étlapot, valamint bemutatta a cég által képviselt gasztronómiai irányvonalat. A sajtó képviselői ez után megkóstolhatták az aznapi ebédet, illetve uzsonnakóstolón ismerkedhettek meg a a cég által étlapon kínált számos újítással.

 

A Hungast Dél-Magyarország Kft. jelenleg hozzávetőlegesen 12.000 pécsi fogyasztót lát el nap mint nap 66 telephelyen, 220 fő alkalmazott foglalkoztatásával.

hirdetés

 

A Hungast Dél-Magyarország Kft. szerződésében vállalta, hogy 10 év alatt nettó 500 millió forint értékű beruházást hajt végre. Ennek kapcsán a 2012-es évre vállaltakat messze túlteljesítették. A megfelelő, korszerű körülmények biztosítása érdekében ezidáig nettó 315 millió forintos beruházást hajtottak végre. Az ANK-ban például hűtőkamrákat, diétás konyhát, szállítóedény tárolót alakítottak ki, valamint korszerű kombi sütő-pároló eszközöket vásároltak. Emellett többek között 800 badella, 2000 GN edény, 6500 tálca, 9500 porcelán, 9500 pohár, 12000 evőeszköz került beszerzésre.

 

„A szolgáltatás első hónapjához képest 11.200-ról az év végére 12.041 főre (7,5%-os növekedés) emelkedett a közétkeztetést igénybe vevők száma. Ez egyértelműen annak a jele, hogy az ellátottak elégedettek az általunk biztosított étkezésekkel. A diétás étkezők száma és aránya is jelentős növekedést mutat. Számuk 153-ról 256 főre növekedett (67 %-os emelkedés), az összes ellátotthoz viszonyított arányuk pedig 1,36%-ról 2,13%-ra nőtt.” - emelte ki tájékoztatójában Páger Zsolt.

 

 

Végh Tamás, gasztronómiai vezető januári étlapmustrájából megtudhattuk, hogy a Hungast Dél-Magyarország Kft. a közétkeztetésben régóta megszokott ún. kényelmi termékek (pl.: levesporok, stb.) kiszorítására törekszik. Így egészségesebb ételeket tudnak készíteni, de az ízfokozókkal ízesített, olykor túlsózott fogásokhoz bizony sokszor ragaszkodnak az emberek, hiszen ezt szokták meg a közétkeztetésben. A konyháikban csont alapléből főzik a csontlevest, házi cukkinikrémet, házi padlizsánkrémet készítenek, saját anyagával sűrített zöldborsó-, és burgonyafőzeléket kínálnak. 2013-ban kísérletet tesznek arra, hogy a tradicionális menzafogások mellett olyan nemzetközi ételeket is megkóstoltassanak a közétkeztetésben részt vevők, mint az indiai curry, vagy a görög gyros. Végh Tamás nagyon fontosnak tartja, hogy új ízeket, új fogásokat ismerjenek meg a menzán étkezők, de jelezte, abban az esetben, ha elutasítást tapasztalnak, leveszik az étlapról az adott ételt. Legutóbb egy házi halpástétom osztotta meg a menzásokat. Míg több iskolában nagy örömmel fogyasztották és jó ízzel megették, addig máshol alig-alig fogyott.

 

A Hungast Dél-Magyarország Kft. fejlesztései 2013-ban tovább folytatódnak, így növekedni fog a lakossági étkeztetési átvételi pontok száma, a szállítóedényzet biztonságos, és hatékony mosogatásához automata gépi mosogatás kerül bevezetésre, valamint megvizsgálják az egyes éttermek felújítási lehetőségeit, illetve növelni kívánják az intézményekben az alkalmazotti étkezők számát is.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. november 12. - Társadalmi konzultációba kezd a Nézzünk Együtt a Tükörbe program a pécsi buszközlekedéssel, elsősorban a tavaly bevezetett fonódó hálózattal kapcsolatban. A tervek szerint így az utasok és a sofőrök összegzett véleményét tárják majd a döntéshozók elé.

Elhunyt szeretteinkre, hozzátartozóinkra emlékezünk Mindenszentek napján, és az azt követő Halottak napján. Mindenszentek napjával kezdődik meg a hosszúhétvége, amikor is a csendes megemlékezés alkalmából emberek tömege látogatja meg a sírkerteket, kegyhelyeket, amely számos veszélyt is rejt magában. A balesetek megelőzése érdekében a katasztrófavédelem a következőket javasolja.

Komló, 2015. június 23. - Nagyüzemben zajlanak a felújítások Komló útjain, vízelvezető rendszerein. A napokban készült el a Széchenyi utca teljes szakasza, de több más helyszínen is dolgoznak a városban. A kivitelezést a városgondnokság végzi a helyi közmunkások bevonásával.