A pécsi Gyermekklinikán járt a LEGO

2016. október 11., kedd 07:05

lego-pecsi-gyermekklinika-400-1476139708.jpg

Pécs, 2016. október 11. - Nem mindennapi meglepetésben volt része a hétvégén a PTE ÁOK Gyermekgyógyászati Klinika belgyógyászati osztályán lábadozó kis betegeknek. A LEGO Vállalat a pécsi LEGO Kreatív Sziget rendezvény keretében látogatott el a kórházba, hogy egy kis meglepetéssel hozzájáruljon a gyerkőcök mielőbbi gyógyulásához.

A LEGO Hungary ajándékát Pelényi Margit Ybl-díjas építész adta át a kórház gyermekeinek, aki szívesen vállalta a feladatot:

 

„Nagyon örültem a LEGO Hungary Kft. felkérésének, hiszen az én szakmám is az alkotásról és az építkezésről szól, és a „legózás” segítségével a gyerekek is átélhetik a kreatív alkotás folyamatát. Fontos, hogy a gyógyulás során sok pozitív élmény érje a gyerekeket, és ebben a kreatív feladatok, játékok sokat segíthetnek.”

hirdetés

 

A LEGO cégcsoport számára kiemelten fontos a gyermekek kreatív gondolkodásának fejlesztése: ennek a képességnek a fejlődése nem csak a játék élményét teszi felejthetetlenné, de a problémamegoldó készséget és a csapatmunkát is fejleszti. Ráadásul a gyerkőcök könnyen belefeledkezhetnek az építésbe, ezzel is kellemesebbé téve a lábadozási időszakot.

 

LEGO Kreatív Sziget

 

Hétvégén, az Árkád bevásárlóközpontban, a családi LEGO® rendezvénysorozat pécsi állomásán, a programon résztvevők a népszerű LEGO® DUPLO™, Friends™, City™, Nexo Knights™, és Ninjango™ játékelemekből készíthették el saját építményeiket. Az építményeket megörökíthették a LEGO-fotófal előtt és elhelyezhették őket az úgynevezett „LEGO Kreatív Szigeten”, legyen az szárazföldi, vízi vagy akár légi modell. Kicsik és nagyok egyaránt találtak szórakoztató, és kreatív elfoglaltságot.

 

Forrás: LEGO

 

lego-kreativsziget-pecs600-1476139802.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. január 17. - A helyi termelők könnyebb piacra jutását segítő stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a pécsi önkormányzat és a városi vagyonkezelési feladatokat ellátó Pécs Holding Zrt.

Pécs, 2016. július 30. - Mintegy háromszázmillió forintból életminőség-javító, szociális fejlesztések indulnak a pécsi belváros keleti részén és a Zsolnay Kulturális Negyed környékén.

tf-tisztitas-1389294330.jpgEgy decemberi jogszabályváltozás következtében a felhasználók helyett a víziközmű-szolgáltatók fogják üzemeltetni a házi szennyvízhálózatra telepített átemelők többségét a jövőben.