Napi 1000-1100 menekültet szállít a MÁV

2015. július 30., csütörtök 07:00

migransok-vasut400-1438204532.jpgBudapest, 2015. július 30. - Egy átlagos napon mintegy ezer illegális bevándorlót szállít a magyarországi menekülttáborok felé a MÁV-Start - közölte a vasúttársaság.

Kiskunhalasról 200-250, Szegedről 700-800, míg Pécsről átlagosan 50-70 ember szállításáról gondoskodik a vasúttársaság úgy, hogy a menekülteket a legrövidebb időn belüli, pót- és helyjegymentes, kulturált körülmények között utaztassák - írták az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben.

 

Ennek érdekében napi kapcsolatot tartanak a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) és a területileg illetékes rendőrségekkel is - tették hozzá.

hirdetés

 

Jelezték: a MÁV-Start minden reggel tájékoztatást kap a hatóságoktól az utazási okmánnyal ellátott migránsok várható számáról és a kijelölt befogadóállomásokról, így fel tud készülni a menekültek utazása során használt szerelvények fertőtlenítésére és szükség esetén különkocsik beállítására is.

 

A társaság a tisztításnál figyelmet fordít az előírásokban egyébként is szereplő fertőtlenítési feladatokra. A vécéfülke, az előterek, a kapaszkodók és az ajtókilincsek alapos tisztítását is elvégzi. Fertőtleníti a járművek belső felületét, fertőtlenítőszeres oldattal permetezi be az oldalfalakat, a kisasztalokat, a műbőr felületeket, a kapaszkodókat és kapaszkodásra alkalmas felületeket, a vécéfülke teljes felületét, az utastér padlóját, a külső kapaszkodókat, a kilincseket és a nyomógombokat - írták.

 

Fertőzés gyanúja miatt ötven menedékkérőt szállított le a rendőrség és kísért kórházba kedd éjszaka a Nyugati pályaudvaron indulásra várakozó szerelvényről. A vasúttársaság azonnal intézkedett a vonat fertőtlenítéséről. Ez a feladat a takarítási előírásokban egyébként is szerepel - áll a közleményben.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Krizsán Csaba

Kapcsolódó cikkek

hoeltakaritas-magyar-kozut400-1419674309.jpgBudapest, 2014. december 27. - A Katasztrófavédelem és az Országos Meteorológiai Szolgálat információi alapján a következő napokban erős lehűlés várható, hideg, szeles idő lesz több helyen havazással.

Budapest, 2014. március 27. - Magyarországon 1149-en szenvedtek fagyhalált az elmúlt négy évben, 2010. október eleje és 2014. március 20. között - tájékoztatott a tömeges életvesztésről honlapján a Magyar Szociális Fórum.

Budapest, 2014. március 22. - A magas egy főre jutó hozzáadott értéket termelő ágazatok, közöttük az infokommunikáció tudatos fejlesztése olyan kitörési lehetőséget jelenthet, ami a térség legfejlettebb digitális gazdaságává teheti Magyarországot - derül ki az informatikai szövetség tanulmányából, amelyet sajtótájékoztatón mutattak be tegnap.