Kitört az influenzajárvány

2014. február 12., szerda 17:30

influenza1-400-1392222504.jpgBudapest, 2014. február 12. - Átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, vagyis országos influenzajárvány van - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) az MTI-vel.

Az OEK jelentése szerint február 3. és 9. között országosan 17 ezer beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ami 20 százalékkal több, mint az azt megelőző héten. A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy Magyarországon az év hatodik hetében megkezdődött az influenzajárvány - írták.

hirdetés

 

Európa teljes déli részén (beleértve Franciaországot), valamint Angliában és Norvégiában is kiterjedt influenzajárvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

 

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint az elmúlt heti megfigyelések alapján összesen nyolc európai ország adott jelentést földrajzilag kiterjedt influenzajárványról. Emellett egyre több ország számol be regionális járványokról is.

 

A közlés szerint továbbra is elsősorban az influenza A vírusok terjednek a kontinensen. A figyelőszolgálat októberi indulása óta az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló emberektől vett légúti mintákból a laboratóriumi vizsgálatok során a pozitív esetek 98 százalékban az influenza A vírusát mutatták ki, míg a fennmaradó 2 százalékban az influenza B vírusának jelenlétét igazolták - közölte az ÁNTSZ az ECDC jelentése alapján.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. július 25. - A Kaspersky Lab legújabb, a Kaspersky Security Netwok (KSN) adatai alapján készült jelentése szerint egy év alatt hatszorosára nőtt a vállalati szektor támadásainak száma (27000-ről 158000-re a 2015-2016-os évre). Ez azt is jelenti, hogy a ransomware minden tizedik vállalati felhasználó adatait próbálta meg titkosítani.

Budapest, 2015. szeptember 3. - Egész napos családi eseményekkel, különleges túrákkal, sűrített járatokkal és idei kuriózumként, egyfajta előprogramként, szarvasbőgéssel invitál a negyedik alkalommal megszervezett országos Kisvasutak Napja szeptember 12-én.

Budapest, 2015. augusztus 24. - A fogyasztói visszajelzések azt mutatják, hogy minden igyekezet ellenére is nehéz ma tudatos, megalapozott információkon nyugvó vásárlói döntéseket hozni. A jogi útvesztőkben, a panaszrendezési lehetőségekben, a termékek dömpingjében eligazodni szinte lehetetlen feladat a fogyasztók számára.