Jön a KUKAkulTÚRA - Hulladékkezelők Nyílt Napja

2016. április 7., csütörtök 06:05

kukakultura-2016-04-08-09-400-1459953687.jpg

Budapest, 2016. április 7. - Gondoltál már arra, mi történik a kidobott hulladékkal? A tejesdoboz, a műanyag palack és a papírhulladék is más-más utat jár be a feldolgozás során. Itt az alkalom, gyere és ismerd meg a hulladék útját! 2016. április 8-án, pénteken és 9-én, szombaton Te is bepillanthatsz a hulladékkezelés kulisszái mögé!

A jövő - szó szerint - a Te kezedben van! Ma már amellett, hogy hasznos, trendi is a hulladékokat külön gyűjteni, azonban sokak fejében tévhitek élnek ezzel, valamint a hulladékok elszállításával és hasznosításával kapcsolatban.

 

Idén április 8-9-én Soprontól kezdve Budapesten át Nyíregyházáig, valamint Váctól Pécsig és Berettyóújfaluig majd 60 hulladékkezelő-és hasznosító üzemben mutatják meg a látogatóknak, mi történik az általunk gyűjtött hulladékkal.

hirdetés

 

A résztvevők a saját szemükkel láthatják, hogyan történik többek között elektronikai és elektromos hulladékok (számítógépek, televíziók stb.) bontása, forgalomból kivont gépkocsik zúzása, és a gyerekek kipróbálhatnak újrahasznosított anyagból készült játékokat is egy szabadtéri játszótéren.

 

A különböző helyszíneken a résztvevők megismerhetik a legújabb technikai és technológiai eljárásokat, betekintést nyerhetnek a hulladék kezelésével kapcsolatos innovációs folyamatokba, valamint hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodhatnak a hulladékfeldolgozásról.

 

Készen állsz? Országszerte mintegy 60 hulladékkezelő várja iskolai csoportok, családok és minden érdeklődő jelentkezését!

 

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Kattints a www.kukakultura.hu weboldalra és válogass helyszíneink közül!

 

Baranyában Pécsen és Kökényben várják az érdeklődőket.

 

Ez ám a cool túra! Téged is vár a KUKAkulTÚRA!

 

Forrás: Trinity

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. január 5. - Több településen emelkedett, Pécsen csökkent a levegő szálló por (PM10) koncentrációja. Vasárnap négy város - köztük Budapest - levegőjét is egészségtelennek minősítette az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI).

Budapest, 2015. február 26. - A törvényi keretek között igazodik a Praktiker a vásárlók igényeihez, ennek megfelelően március közepétől módosítja nyitva tartási rendjét.

Budapest, 2015. augusztus 29. - Az építőipari szakemberek kapnak hideget, meleget. Mindenki hallott rémtörténeteket Mekk mesterekről, kontár és félbehagyott munkáról. A Mapei Kft. kíváncsi volt az érem másik oldalára: burkolókat és kőműveseket kérdezett meg arról, hogy milyennek látják a megrendelőket.