Módosítja nyitva tartását a Praktiker

2015. február 26., csütörtök 06:10

Budapest, 2015. február 26. - A törvényi keretek között igazodik a Praktiker a vásárlók igényeihez, ennek megfelelően március közepétől módosítja nyitva tartási rendjét.

Hétfőtől szombatig reggel 7.30 órától este 20.30 óráig lesz nyitva március 15. után a Praktiker 19 hazai áruháza. Addig hétfőtől péntekig 8-20 óra között, szombaton 9-20 óra, míg vasárnap 9-18 óra között tart nyitva a barkácslánc. A jelenlegi nyitva tartási rendet a Praktiker több éves tapasztalat alapján vezetette be 2012-ben, kifejezetten a magyar vásárlói szokásokra alapozva.

 

A vállalat forgalma évek óta jól alakult vasárnaponként, annak ellenére, hogy rövidebb ideig voltak, vannak nyitva az üzletek. A családok a hét utolsó napján választják ki a megvásárolni kívánt termékeket, aminek jelentős részét hétfői nap folyamán szállítják el. A második negyedévtől a Praktiker a „vasárnapi forgalom” hosszabb távon történő, hétköznapi eloszlására számít, de a tapasztalat az, ha egy napig valamilyen oknál fogva zárva van a barkácsáruház, az előtte és utána következő napok forgalma megnő. A vasárnapi „nézelődős” vásárlás várhatóan szombatra csúszik, tehát péntek, szombat és hétfő erősebb lehet a többi napnál az év második felére. A Praktiker folyamatosan figyelemmel kíséri a vásárlói szokások változását, teszteli a március 15-e utáni időszakot, és ha szükségesnek látja, módosítja a nyitva tartását.

hirdetés

 

A Praktiker áruházak – ugyanúgy mint a többi kereskedelmi lánc is – decemberben minden vasárnap nyitva lehetnek, ez a karácsonyi boom miatt előnyös a barkácsláncnak. Az ezeken kívüli választható egy napos vasárnapi nyitva tartás lehetőségét áruhazánként eltérő időpontban, a helyi igényeknek megfelelően fogja a Praktiker kihasználni. A Praktiker telefonos és online ügyfélszolgálata is igazodik az új meghosszabbított nyitva tartási rendhez. A call center március 15-től vasárnaponként nem lesz elérhető.

 

A munkarendváltozás miatt elbocsátások nem lesznek az áruházláncnál.

 

A Praktiker arra számít, hogy webshopját még többen fogják használni a jövőben, bár a házhoz szállítás csak hétfőtől szombatig lesz igénybe vehető a minden piaci szereplőre érvényes törvényi szabályozás miatt. Jelenleg havi több mint 350 ezer látogatója van a portálnak. A barkács szektorban egyedülálló internetes áruházban jelenleg mintegy 40 ezer árucikk érhető el, s szállítható házhoz. A megváltozott igényekhez igazodva a Praktiker az idei évben új megjelenéssel, illetve mobileszközökre optimalizált megoldásokkal tervezi online áruháza modernizálását.

 

A Praktiker Magyarország meghatározó barkácsáruház-lánca, több mint 1100 embernek ad munkát. 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 19 üzletegységet működtet idehaza, webshopjában mintegy 40 ezer féle árucikk elérhető. A Praktiker áruházak Magyarországon továbbra is zavartalanul működnek a háttérben zajló tulajdonosváltás ellenére.

 

Forrás: Praktiker

Kapcsolódó cikkek

images-1375813044.jpg

 A tartós hőség miatt szerdára már az egész országra a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

vasarlas400-1448173837.jpgBudapest, 2015. november 22. - Nyitva tarthatnak az üzletek a négy adventi vasárnapon, november 29-én, valamint december 6-án, 13-án és 20-án. A parlament tavaly december 16-án szavazta meg a vasárnapi pihenőnap bevezetését, március 15-étől a hét utolsó napján nem lehet dolgoztatni a kereskedelemben.

Budapest, 2015. június 10. - Sokan vállalkoznak hazánkban: 18 magyarra jut egy cég, ami igen magas szám. Mégis kevesen számolnak a kockázatokkal.