Fogyasztóvédők: kérdezzen online, 24 órán belül választ kap

2015. június 1., hétfő 06:05

fogyasztovedok400-1433059401.jpgBudapest-Pécs, 2015. június 1. - Aki nem azt kapta, amit vásárolt, rossz minőségű áruval csapták be, megtévesztő szolgáltatással találkozott, csalódott egy termékben vagy szolgáltatásban, online is felteheti kérdéseit, elmondhatja esetét. A fogyasztóvédők vállalják, hogy rövid időn belül megoldást keresnek a problémára, választ adnak a felmerülő kérdésekre, díjmentesen.

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME), a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával működtetett Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodákban azt a célt tűzte ki, hogy fogyasztóvédelmi másodpilótája legyen a fogyasztóknak és vállalkozásoknak. A feladatuk, hogy segítsék a tudatos fogyasztóvá és tisztességes vállalkozássá válást. Az online tanácsadás célja is ez, a fogyasztók tájékozottságának, versenyjogi ismereteinek és tudatosságának növelése, így a versenykultúra és a minél tudatosabb vásárlói döntéshozatal támogatása.

hirdetés

 

Szakszerű választ és tanácsot adnak fogyasztói vagy vállalkozói kérdésekre, segítenek érvényesíteni a fogyasztók jogait, segítenek a panaszlevél megfogalmazásában, beadvány elkészítésében.

 

Néhány téma, amelyben érdemes hozzájuk fordulni:
megtévesztő reklámok  I  szavatosság és jótállás  I  üdülési jog  I  termékbemutatók  I  fogyasztói csoportok  I  internetes vásárlások  I  jelentős piaci erővel való visszaélés  I utazási szerződések  I  csomagküldő kereskedés  I  üzletfelek megtévesztése

 

A FOME Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsett és Győrött működő irodákban személyesen is ellátja a fogyasztók tájékoztatását a gazdasági versennyel, illetve a versenyjogi fogyasztóvédelemmel összefüggésben (tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, jogsértő összehasonlító reklám, megtévesztő reklám és üzleti döntések tisztességtelen befolyásolása).

 

Próbálja ki! Kérjen ingyenes online tanácsadást! (Az Írjon nekünk... lehetőség a lap alján elérhető.)

 

Forrás: Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda

Bővebben: www.versenyugyi-tanacsadoiroda.hu és www.fogyasztovedok.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2013. október 24. - A Pécsi Direkt Kft. fellebbez, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. vizsgálja a további jogi lépések lehetőségét a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése ellen, amellyel a két könyv-kiskereskedelmi cégre összesen ötvenöt millió forintos bírságot szabott ki - közölték a cégek az MTI érdeklődésére.

 Budapest, 2013. június 19., szerda - A köznevelési államtitkár szerint szeptemberre rendben az iskolákban lesznek a tankönyvek.

Budapest, 2015. szeptember 16. - Egy gyakorlat miatt csoportosít át további egységeket a Magyar Honvédség az ország délnyugati térségébe - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) ma este az MTI-vel.