Félezer nagycsalád otthona szépült meg

2013. december 7., szombat 15:50

131015polifarbe-pecs0019-400-1386427609.jpgTöbb mint ötszáz nagycsalád otthona szépült meg az elmúlt hónapokban a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár 3 millió forint értékű felajánlása révén a Nagycsaládosok Országos Egyesülete szervezésében. A hazai festékeknek köszönhetően mintegy 70 településen több ezer felnőtt és kisgyerek életkörülménye javult.

Országszerte több mint félezer nagycsalád otthona vált barátságosabbá, szebbé az elmúlt hónapokban a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár 3 millió forintos felajánlásának köszönhető-en, ismertette az összefogás eredményeit Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Orszá-gos Egyesületének főtitkára.

 

- A jótékonysági kezdeményezésbe szervezetünk mind a hét régiója bekapcsolódott. Olyan családokat vontunk be, ahol hamarosan újszülött érkezik a családba, vagy legalább három kiskorú gyermeket nevelnek – tette hozzá a főtitkár. Hangsúlyozta: jutott a felajánlásból az árvíz sújtotta vidékekre, ahol bizony elkél minden segítség. Az egyesület számára nagyon fontos, hogy támogassa  azon nagycsaládokat, amelyek maguk is szeretnének tenni azért, hogy szép, rendezett és tiszta  környezetet teremtsenek családjuk számára. A Poli-Farbe se-gítségével a családok olyan lakásfelújítási és otthonszépítési terveiket tudták megvalósítani, amelyeket egyébként nem engedhetnének meg maguknak.

hirdetés

 

Az októberben kezdődött felújítási munkálatokat a rászoruló családok saját maguk, néhány esetben szakértői segítséggel végezték. A több mint 2000 doboznyi, minőségi magyar fal- és zománcfestékeket a Poli-Farbe biztosította a civil szervezeten keresztül a nagycsaládoknak. A hazai tulajdonú vállalat évek óta szervez jótékonysági programokat, melynek keretén belül közintézmények, óvodák, iskolák, kórházak, egészségügyi és szociális intézmények részesültek festékadományban. Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: örömteli számukra, hogy ismét olyan ügyet segíthettek, amellyel családok – különös tekintettel – a gyermekek életkörülményei javultak.

 

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete hét regionális központtal és 250 helyi közösséggel működik, munkáját pedig több mint 1500 önkéntes segíti. Alapítása óta legfontosabb céljai között szerepel az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generáció-ért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, illetve a nagycsaládok egymást megismerő és segítő közösségekké szervezése.

 

A Poli-Farbe hazánk meghatározó festék- és vakolatgyártója, termékeit évről évre minőségi és innovációs díjak ismerik el. A bócsai székhelyű vállalat 21 esztendeje tevékenykedik, 100 százalék hazai tulajdonban van. A cég több mint 200 embernek ad munkát.

 

Képünk a pécsi támogatottakról készült.

 

131015polifarbe-pecs0019-600-1386427782.jpg

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. június 13. - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium általános iskolák számára kiírt kétfordulós pályázata közlekedésbiztonsági programok megvalósítását, a tanulók és a szülők együttes megszólítását, a legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretek terjesztését támogatta. A nyertesek egyike a Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola.

Budapest, 2014. július 15. - A dél-kelet Pest megyei régióban és Budán is hatékonyan működik az amerikai „Aki ad, az nyer!®” sikerfilozófián alapuló üzleti modell. A 80-as évek Amerikájából indult vállalkozásépítési modell Magyarországra a 2000-es évek második felében érkezett meg. Eddig a fővárosban 12, vidéken 13 BNI (Business Network International) csoport működött.

Tavaly év végén kezdődtek azok a forgalombiztonsági fejlesztések, amelyek az autópályákon előforduló leggyakoribb baleseti okokat csökkenthetik a jövőben. A programot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mintegy 13,5 milliárd forintos keretből valósítja meg.