Egymillió a közlekedésbiztonsági nyerteseknek

2015. június 13., szombat 11:00

Budapest, 2015. június 13. - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium általános iskolák számára kiírt kétfordulós pályázata közlekedésbiztonsági programok megvalósítását, a tanulók és a szülők együttes megszólítását, a legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretek terjesztését támogatta. A nyertesek egyike a Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola.

A pályázatot 2015 februárjában a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a KTI Közlekedéstudományi Intézet közreműködésével írta ki a tárca. Az első fordulóban 525 intézmény vett részt sikeresen, a keretösszeg egyenlő elosztásával mindegyikük 193.680 forintot kapott közlekedésbiztonsági feladatok megvalósítására. Az iskolák a támogatást jellemzően közlekedési és közlekedésbiztonsági demonstrációs, láthatósági és védőeszközök beszerzésére fordították. Az első körben eredményesen szereplő intézmények a gyermekek közlekedésbiztonságra nevelését kreatívan elősegítő saját ötlet, koncepció benyújtásával jelentkezhettek a második fordulóra. A 170 beérkezett pályamunka közül szakmai zsűri választotta ki a három legjobbat. A nyertes intézmények 1-1 millió forintot kaptak elképzeléseik megvalósítására.

hirdetés

 

A Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskolában Mancs kutya oktatja a KRESZ-t a kisiskolások számára, érzékenyítő programpontként a fogyatékossággal élők közlekedése során felmerülő nehézségeket tapasztalhatják meg a diákok.

 

Az izsófalvai Kalász László Általános Iskola Izsó Miklós Tagiskolában az egyes oktatási feladatokon legtöbb pontot elért gyermekek utazáson ismerhetik meg a nagyvárosi közösségi közlekedési eszközök helyes használatát. A Kondorosi Petőfi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola az oktatási feladatok mellett kerékpártúrával és szintén a nagyvárosi közlekedés közvetlen bemutatásával mélyíti el tanulói tudását.  A 4-10. helyezett intézményekben a KTI egy-egy ingyenes, egész napos közlekedésbiztonsági programot rendez meg.

 

Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a díjátadón elmondta: „a fejlesztési tárca az iskolákkal, tanárokkal, diákokkal és szülőkkel együtt dolgozik a közlekedés biztonságának javításán. Az infrastruktúrafejlesztések mellett e törekvés sikeréhez nélkülözhetetlen az eredményes szemléletformálás. A legfogékonyabb korban lévő gyermekeknek is érezniük kell minden közlekedő közös felelősségét az egymásra való odafigyelésben.”

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

migransok-harkanynal-20150918-400-1442642949.jpgLetenye, 2015. szeptember 19. - Szombatra virradó éjjel mintegy háromezer illegális bevándorlót szállítottak Horvátországból buszokkal a Letenye-Muracsány (Gorican) autópálya-határátkelőre. Horvátország menekültügyi rendszere pénteken összeomlott, az embercsempészek egy nap alatt legyűrték - jelentette ki a magyar kormányszóvivő Beremenden.

Budapest, 2016. július 29. - Kevés vállalkozó panaszkodik arra, hogy túl sok megrendelése van. Pedig, főleg az ajánlásos marketingnek köszönhetően, van bőven példa erre is. A tudatos üzleti kapcsolatépítés egyik pozitív kockázata, hogy lehet-e tartani az iramot, ki lehet-e szolgálni minden új megrendelést, amikor valakire úgymond rászakad a bolt.

download-1372157240.jpg

Új földtörvényt fogadott el a parlament pénteken. A szavazást hangos tiltakozás kísérte a Jobbik részéről, akik transzparensekkel vonulva a pulpitusra skandálták: „Hazaárulók”