Svéd húsgombóc céklával

2013. február 25., hétfő 20:59

sved-husgomboc-ceklaval-1361822606.jpgA darált hús feldolgozásának egyszerű és nagyszerű módja a svéd húsgombóc, aminek számtalan változata közül itt most egy céklásat mutatunk be. Krumplipürével vagy krumplisalátával kiegészítve kész is a finom ebéd.

Hozzávalók

  • 3 db közepes cékla
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk  köménymag
  • 1 salotta hagyma
  • 25 dkg sertés darálthús
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 1.5 dl tejföl
  • Fél citrom reszelt héja
  • 1 ek aprított kapor

Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A céklákat megpucoljuk, nagy darabokra vágjuk. Egy tepsibe áttesszük őket, köménymaggal megszórjuk, olajjal lelocsoljuk. 20 percre a bemelegedett sütőbe tesszük. Közben a hagymát felaprítjuk, elkeverjük a zsemlemorzsával, reszelt citromhéjjal, kaporral, 1 ek tejföllel és a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk, 6 gombócot formálunk belőle. A céklát kivesszük a sütőből, átkeverjük, majd a cékla darabok közé helyezzük a gombócokat. 25-30 percig szép barnára sütjük. Tálalás előtt a tejfölt belekeverjük, kaporral megszórjuk.

hirdetés

 

(tutitippek.hu)

Kapcsolódó cikkek

A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.

8-1354371027.jpg

A Mecsek legkedveltebb fűszernövényével...

Közelegnek az ünnepek, itt az ideje, hogy ne csak a megszokott ételek kerüljenek az asztalra. Lássuk a mai ajánlatunkat!