Kolbászos pulykavagdalt

2012. december 13., csütörtök 09:42

vagdalt-sz-1355388808.jpgEgyszerű alapanyagok, nagyszerű végeredmény. Salátával tálalva méltó résztvevője az ünnepi vacsorának.

Hozzávalók 3 főre:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 15 dkg párolt rizs
  • 2 tojás
  • őrölt bors
  • piros fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 púpos ek búzacsíra (morzsa helyett)
  • egy darab szárazkolbász
A fasírtnak valókat kézzel jól összedolgoztam.

Veszünk egy szilikonos alagútformát, ebbe tesszük a massza felét.
Ennek a közepébe belenyomjuk a bőrözött kolbászt, majd befedjük a maradék masszával.
Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hagyjuk kihűlni, és csak azt követően szeleteljük.

hirdetés

TIPP: Ha nincs szilikonos formád, akkor egy sima alagútforma is megteszi, de azt zsírozd ki, és prézlivel, vagy búzacsírával szórd meg, mielőtt beletennéd a masszát.

(ritakonyhaja.hu)

Kapcsolódó cikkek

lazacleves-sz-1355387972.jpgSvédebb, mint az IKEA, egészségesebb, mint egy saláta. A karácsonyi asztalról elmaradhatatlan a hal, íme egy ötlet!

plum-chicken-1369248679.jpgA csirkemell ízét ezúttal egy aszalt szilvás töltelékkel dobjuk fel. A sült szilva és a hús íze meglepő harmóniát alkot ebben az ízletes és könnyű ételben, ami mellé a család kedvenc köreteit szervírozhatjuk.

Gomba, padlizsán, fasírt - és mindez együtt kirántva? Garantáltan felborzolja az ízlelőbimbóidat.