Kolbászos pulykavagdalt

2012. december 13., csütörtök 09:42

vagdalt-sz-1355388808.jpgEgyszerű alapanyagok, nagyszerű végeredmény. Salátával tálalva méltó résztvevője az ünnepi vacsorának.

Hozzávalók 3 főre:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 15 dkg párolt rizs
  • 2 tojás
  • őrölt bors
  • piros fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 púpos ek búzacsíra (morzsa helyett)
  • egy darab szárazkolbász
A fasírtnak valókat kézzel jól összedolgoztam.

Veszünk egy szilikonos alagútformát, ebbe tesszük a massza felét.
Ennek a közepébe belenyomjuk a bőrözött kolbászt, majd befedjük a maradék masszával.
Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hagyjuk kihűlni, és csak azt követően szeleteljük.

hirdetés

TIPP: Ha nincs szilikonos formád, akkor egy sima alagútforma is megteszi, de azt zsírozd ki, és prézlivel, vagy búzacsírával szórd meg, mielőtt beletennéd a masszát.

(ritakonyhaja.hu)

Kapcsolódó cikkek

torta-sz-1355387006.jpgEgy igazán ínycsiklandozó desszert karácsonyra!

A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.

Egy igazi ínyencség az ünnepekre.