Kolbászos pulykavagdalt
2012. december 13., csütörtök
09:42
Egyszerű alapanyagok, nagyszerű végeredmény. Salátával tálalva méltó résztvevője az ünnepi vacsorának.
Hozzávalók 3 főre:
- 50 dkg darált pulykahús
- 15 dkg párolt rizs
- 2 tojás
- só
- őrölt bors
- piros fűszerpaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 púpos ek búzacsíra (morzsa helyett)
- egy darab szárazkolbász
A fasírtnak valókat kézzel jól összedolgoztam.
Veszünk egy szilikonos alagútformát, ebbe tesszük a massza felét.
Ennek a közepébe belenyomjuk a bőrözött kolbászt, majd befedjük a maradék masszával.
Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hagyjuk kihűlni, és csak azt követően szeleteljük.
TIPP: Ha nincs szilikonos formád, akkor egy sima alagútforma is megteszi, de azt zsírozd ki, és prézlivel, vagy búzacsírával szórd meg, mielőtt beletennéd a masszát.
(ritakonyhaja.hu)
Kapcsolódó cikkek