Kolbászos pulykavagdalt
Egyszerű alapanyagok, nagyszerű végeredmény. Salátával tálalva méltó résztvevője az ünnepi vacsorának.
Hozzávalók 3 főre:
- 50 dkg darált pulykahús
- 15 dkg párolt rizs
- 2 tojás
- só
- őrölt bors
- piros fűszerpaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 púpos ek búzacsíra (morzsa helyett)
- egy darab szárazkolbász
Veszünk egy szilikonos alagútformát, ebbe tesszük a massza felét.
Ennek a közepébe belenyomjuk a bőrözött kolbászt, majd befedjük a maradék masszával.
Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hagyjuk kihűlni, és csak azt követően szeleteljük.
TIPP: Ha nincs szilikonos formád, akkor egy sima alagútforma is megteszi, de azt zsírozd ki, és prézlivel, vagy búzacsírával szórd meg, mielőtt beletennéd a masszát.
(ritakonyhaja.hu)
A darált hús feldolgozásának egyszerű és nagyszerű módja a svéd húsgombóc, aminek számtalan változata közül itt most egy céklásat mutatunk be. Krumplipürével vagy krumplisalátával kiegészítve kész is a finom ebéd.
Túrós tészta? Persze, mindenki ismeri, bárki el tudja készíteni, lehet enni édesen vagy sósan, szalonnadarabkákkal... De miért ne próbáljnánk ki egy új formáját? Íme, a zöldséges túrós tészta!
Budapest, 2016. április 10. - Ez nem túl egyszerű, de nem is megoldhatatlanul nehéz feladat - közölte a Magyar Turizmus Zrt.