Kolbászos pulykavagdalt

2012. december 13., csütörtök 09:42

vagdalt-sz-1355388808.jpgEgyszerű alapanyagok, nagyszerű végeredmény. Salátával tálalva méltó résztvevője az ünnepi vacsorának.

Hozzávalók 3 főre:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 15 dkg párolt rizs
  • 2 tojás
  • őrölt bors
  • piros fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 púpos ek búzacsíra (morzsa helyett)
  • egy darab szárazkolbász
A fasírtnak valókat kézzel jól összedolgoztam.

Veszünk egy szilikonos alagútformát, ebbe tesszük a massza felét.
Ennek a közepébe belenyomjuk a bőrözött kolbászt, majd befedjük a maradék masszával.
Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hagyjuk kihűlni, és csak azt követően szeleteljük.

hirdetés

TIPP: Ha nincs szilikonos formád, akkor egy sima alagútforma is megteszi, de azt zsírozd ki, és prézlivel, vagy búzacsírával szórd meg, mielőtt beletennéd a masszát.

(ritakonyhaja.hu)

Kapcsolódó cikkek

francia-hagymaleves400-1361830145.jpgEgyszerű, olcsó, gyors és mindenki szereti. Igen, ez a francia hagymaleves, ami soha nem megy ki a divatból. Piritóssal és reszelt sajttal a legfinomabb!

csokilikor-1364667583.jpg

Csokilikőrt akár házilag is készíthetsz. Várd ezzel a locsolók hadát, díjazni fogják!

lazacleves-sz-1355387972.jpgSvédebb, mint az IKEA, egészségesebb, mint egy saláta. A karácsonyi asztalról elmaradhatatlan a hal, íme egy ötlet!