Mennyei, krémes csokilikőr házilag

2013. március 30., szombat 19:17

csokilikor-1364667583.jpg

Csokilikőrt akár házilag is készíthetsz. Várd ezzel a locsolók hadát, díjazni fogják!

Ha valami igazán különleges itallal kínálnád meg a locsolókat, akkor készíts saját magad csokilikőrt!

Árban talán még olcsóbban is kijössz, mint ha készen veszed, ráadásul ez finomabb is. Íme, a recept!

hirdetés

 

Csokilikőr házilag

 

 

Hozzávalók 1 literhez:

30 dkg cukor
20 dkg 70%-os étcsokoládé
8 evőkanál keserű kakaópor
5 dl rum
4 dl habtejszín
Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A tejszínt a kakaóporral alaposan, csomómentesre keverd ki. Az étcsokit törd kisebb darabokra, majd a cukorral együtt keverd a tejszínes egyveleghez. Kis lángon, állandó keverés mellett olvaszd fel, de vigyázz, nehogy odakozmáljon!

Ha minden elolvadt, akkor hagyd langyosra hűlni a likőrt. Ekkor keverd bele a rumot, majd egy apró lyukú szűrőn töltsd bele bármilyen üvegbe, és tedd hűtőbe.

Ha úgy érzed, nagyon sűrű, tejszínnel esetleg még hígíthatsz rajta az üvegbe töltés előtt. Fogyasztás előtt mindenképpen rázd fel picit az üveget.

Kapcsolódó cikkek

tepertos-pogacsa-citromhab-blogspot-hu1-400-1384962265.jpgMaradék tepertő újrahasznosításának egyik lehetséges módja.

3729-8353-800x600-1360783031.jpg

Nehéz ételek után egy kis desszert... Mmmm... nagyon ínycsiklandozó!

marcipanos-turos-kalacs-n-1361828908.jpgLassan beköszönt a kalácsos időszak. Idén azonban a megszokott ízeket félretéve próbáljuk ki ezt a különleges marcipános-túrós kalácsot a Dr. Oetker ajánlásával!