Svéd lazacos leves
Svédebb, mint az IKEA, egészségesebb, mint egy saláta. A karácsonyi asztalról elmaradhatatlan a hal, íme egy ötlet!
Hozzávalók:
- 4 közepes szem krumpli
- 2 nagyobb sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 nagy póréhagyma
- 4 dkg vaj
- 2 leveskocka
- 2 dl tejszín
- só
- frissen őrölt bors
- petrezselyem
- 20 dkg lazacfilé
Elkészítés
A póréhagymát karikára vágom és vajon megdinsztelem. Ha kész, akkor vízzel felöntöm, hozzáadom a leveskockát és beleteszem a megpucolt, felkockázott zöldségeket, majd közepes lángon addig főzöm, amíg mind meg nem puhul. Ezután botmixerrel elsimítom, majd tejszínt adok hozzá, és ízlés szerint sózom, borsozom.
A lazacfiléről lehúzom a bőrét, vékony csíkokra vágom, majd harapásnyi falatokra kockázom. Serpenyőben vajat olvasztok, majd a falatnyi halakat közepes lángon inkább párolom, mint sütöm. A kész darabokat kis tálba szedem, és a leveshez csak tálaláskor adom hozzá. Kellemes, tartalmas, gyerekbarát leves.
(mindmegette.hu)
Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!
Egy kiadós ragulevessel bármikor jóllakhatunk. Íme egy könnyen elkészíthető recept az egyik legnépszerűbb raguleveshez.