Svéd lazacos leves

2012. december 13., csütörtök 09:33

lazacleves-sz-1355387972.jpgSvédebb, mint az IKEA, egészségesebb, mint egy saláta. A karácsonyi asztalról elmaradhatatlan a hal, íme egy ötlet!

Hozzávalók:

  • 4 közepes szem krumpli
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 nagy póréhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 2 leveskocka
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • petrezselyem
  • 20 dkg lazacfilé

Elkészítés
 

hirdetés

A póréhagymát karikára vágom és vajon megdinsztelem. Ha kész, akkor vízzel felöntöm, hozzáadom a leveskockát és beleteszem a megpucolt, felkockázott zöldségeket, majd közepes lángon addig főzöm, amíg mind meg nem puhul. Ezután botmixerrel elsimítom, majd tejszínt adok hozzá, és ízlés szerint sózom, borsozom.
A lazacfiléről lehúzom a bőrét, vékony csíkokra vágom, majd harapásnyi falatokra kockázom. Serpenyőben vajat olvasztok, majd a falatnyi halakat közepes lángon inkább párolom, mint sütöm. A kész darabokat kis tálba szedem, és a leveshez csak tálaláskor adom hozzá. Kellemes, tartalmas, gyerekbarát leves.

(mindmegette.hu)

Kapcsolódó cikkek

gyumolcsleves-1371122695.jpg

Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!

Egy kiadós ragulevessel bármikor jóllakhatunk. Íme egy könnyen elkészíthető recept az egyik legnépszerűbb raguleveshez.

Gomba, padlizsán, fasírt - és mindez együtt kirántva? Garantáltan felborzolja az ízlelőbimbóidat.