Fűszeres paprikaragu alatt sült lazacfilé

2012. december 13., csütörtök 09:56

Még egyszer lazac! Ezúttal ragu formájában ajánljuk ezt a remek halat.lazac-darab-1355389358.jpg

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 3 paradicsom
  • 1-1 piros és zöld paprika
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 babérlevél
  • 1 pupozott evőkanál friss kapor
  • 6 nagyobb bazsalikomlevél
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 1 evőkanál olajjal kenjük ki egy lapos jénáit. Forrósítsuk fel a maradék olajat egy serpenyőben, üvegesre fonnyasszunk meg benne az apróra vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát. Tegyük a halat a jénaiba, és rakjuk rá az összes hozzávalót. A tetejét öntözzük meg egy kis olívaolajjal, és takarjuk le az edényt alufóliával. Kb. 20 percig süssük, amig a hal teljesen átsül. A fóliát levéve még 2-3 percig pirítsuk.

hirdetés

(mindmegette.hu - Orosz Ferencné)

Kapcsolódó cikkek

gyumolcsleves-1371122695.jpg

Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!

A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.

plum-chicken-1369248679.jpgA csirkemell ízét ezúttal egy aszalt szilvás töltelékkel dobjuk fel. A sült szilva és a hús íze meglepő harmóniát alkot ebben az ízletes és könnyű ételben, ami mellé a család kedvenc köreteit szervírozhatjuk.