Fűszeres paprikaragu alatt sült lazacfilé

2012. december 13., csütörtök 09:56

Még egyszer lazac! Ezúttal ragu formájában ajánljuk ezt a remek halat.lazac-darab-1355389358.jpg

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 3 paradicsom
  • 1-1 piros és zöld paprika
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 babérlevél
  • 1 pupozott evőkanál friss kapor
  • 6 nagyobb bazsalikomlevél
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 1 evőkanál olajjal kenjük ki egy lapos jénáit. Forrósítsuk fel a maradék olajat egy serpenyőben, üvegesre fonnyasszunk meg benne az apróra vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát. Tegyük a halat a jénaiba, és rakjuk rá az összes hozzávalót. A tetejét öntözzük meg egy kis olívaolajjal, és takarjuk le az edényt alufóliával. Kb. 20 percig süssük, amig a hal teljesen átsül. A fóliát levéve még 2-3 percig pirítsuk.

hirdetés

(mindmegette.hu - Orosz Ferencné)

Kapcsolódó cikkek

francia-hagymaleves400-1361830145.jpgEgyszerű, olcsó, gyors és mindenki szereti. Igen, ez a francia hagymaleves, ami soha nem megy ki a divatból. Piritóssal és reszelt sajttal a legfinomabb!

torta-sz-1355387006.jpgEgy igazán ínycsiklandozó desszert karácsonyra!

300286-svetik-1360862802.jpg

Pizzasütés otthon? Hát persze, csak kell egy jó tészta-recept, mert az bizony a legkényesebb része a pizzának. Az alábbiakban álljon itt egy jó tipp.