Fűszeres paprikaragu alatt sült lazacfilé

2012. december 13., csütörtök 09:56

Még egyszer lazac! Ezúttal ragu formájában ajánljuk ezt a remek halat.lazac-darab-1355389358.jpg

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 3 paradicsom
  • 1-1 piros és zöld paprika
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 babérlevél
  • 1 pupozott evőkanál friss kapor
  • 6 nagyobb bazsalikomlevél
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 1 evőkanál olajjal kenjük ki egy lapos jénáit. Forrósítsuk fel a maradék olajat egy serpenyőben, üvegesre fonnyasszunk meg benne az apróra vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát. Tegyük a halat a jénaiba, és rakjuk rá az összes hozzávalót. A tetejét öntözzük meg egy kis olívaolajjal, és takarjuk le az edényt alufóliával. Kb. 20 percig süssük, amig a hal teljesen átsül. A fóliát levéve még 2-3 percig pirítsuk.

hirdetés

(mindmegette.hu - Orosz Ferencné)

Kapcsolódó cikkek

csokilikor-1364667583.jpg

Csokilikőrt akár házilag is készíthetsz. Várd ezzel a locsolók hadát, díjazni fogják!

mustang8438036370-1360782652.jpg

Igazi ínyencség a vadhús kedvelőinek. Persze elkészíthető marhahúsból is, ha épp nincs kéznél a puska. Csak óvakodjunk az angliai importmarhától! :)

marcipanos-turos-kalacs-n-1361828908.jpgLassan beköszönt a kalácsos időszak. Idén azonban a megszokott ízeket félretéve próbáljuk ki ezt a különleges marcipános-túrós kalácsot a Dr. Oetker ajánlásával!