Fűszeres paprikaragu alatt sült lazacfilé

2012. december 13., csütörtök 09:56

Még egyszer lazac! Ezúttal ragu formájában ajánljuk ezt a remek halat.lazac-darab-1355389358.jpg

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 3 paradicsom
  • 1-1 piros és zöld paprika
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 babérlevél
  • 1 pupozott evőkanál friss kapor
  • 6 nagyobb bazsalikomlevél
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 1 evőkanál olajjal kenjük ki egy lapos jénáit. Forrósítsuk fel a maradék olajat egy serpenyőben, üvegesre fonnyasszunk meg benne az apróra vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát. Tegyük a halat a jénaiba, és rakjuk rá az összes hozzávalót. A tetejét öntözzük meg egy kis olívaolajjal, és takarjuk le az edényt alufóliával. Kb. 20 percig süssük, amig a hal teljesen átsül. A fóliát levéve még 2-3 percig pirítsuk.

hirdetés

(mindmegette.hu - Orosz Ferencné)

Kapcsolódó cikkek

turos-teszta-zoldsegekkel-1361828404.jpgTúrós tészta? Persze, mindenki ismeri, bárki el tudja készíteni, lehet enni édesen vagy sósan, szalonnadarabkákkal... De miért ne próbáljnánk ki egy új formáját? Íme, a zöldséges túrós tészta!

Közelegnek az ünnepek, itt az ideje, hogy ne csak a megszokott ételek kerüljenek az asztalra. Lássuk a mai ajánlatunkat!

gyumolcsleves-1371122695.jpg

Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!