Epres tiramisu

2013. március 6., szerda 18:21

tiramisufragole-1362590561.jpg

Tiramisu újragondolva. A sajtos-piskótás finomságot feldobhatjuk egy kis gyümölcsös ízesítéssel.

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 db tojás
  • 2-3 ek cukor
  • 1/2 pohár habtejszin
  • 20-25 db savioardi (babapiskóta)
  • 1/2 kg eper
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs


Elkészítés
Mossuk meg, majd daraboljuk fel az epret, majd tegyük egy tálba a citrom és a narancs kifacsart levével és a cukorral. Adjunk hozzá egy vagy fél liter vizet, (a babapiskóta nedvszívó képességének függvényében) és hagyjuk állni kb. 30 percig. Tehetünk bele ízlés szerint eperlikőrt is. Válaszuk el a tojássárgájákat a fehérétől majd a sárgáját jól keverjük el cukorral, ill. a fehérjét habbá verjük. Ezután az epres léből kivesszük az epreket, aminek a felét összeturmixoljuk. Egy tálban összedolgozzuk a felvert tojássárgáját, a habbá vert fehérjét, a mascarpone krémet, a tejszint és az eperdarabokat. A babapiskótákat áztassuk az epres lébe, majd egy üvegtálba rétegezzük oly módon, hogy a krémmel kezdjük, majd a babapiskótával és így tovább. Az utolsó rétegnek a krém legyen, amire az összeturmixolt epret kenjük fel. Hűtőben 2-3 órán keresztül pihentetjük.

hirdetés

 

(olaszreceptek.hu)

Kapcsolódó cikkek

brassoi-1355387474.jpgVan ennél egyszerűbb és laktatóbb étel a világon? Íme egy remek brassói recept szárnyasból.

vagdalt-sz-1355388808.jpgEgyszerű alapanyagok, nagyszerű végeredmény. Salátával tálalva méltó résztvevője az ünnepi vacsorának.

gyumolcsleves-1371122695.jpg

Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!