Epres tiramisu

2013. március 6., szerda 18:21

tiramisufragole-1362590561.jpg

Tiramisu újragondolva. A sajtos-piskótás finomságot feldobhatjuk egy kis gyümölcsös ízesítéssel.

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 db tojás
  • 2-3 ek cukor
  • 1/2 pohár habtejszin
  • 20-25 db savioardi (babapiskóta)
  • 1/2 kg eper
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs


Elkészítés
Mossuk meg, majd daraboljuk fel az epret, majd tegyük egy tálba a citrom és a narancs kifacsart levével és a cukorral. Adjunk hozzá egy vagy fél liter vizet, (a babapiskóta nedvszívó képességének függvényében) és hagyjuk állni kb. 30 percig. Tehetünk bele ízlés szerint eperlikőrt is. Válaszuk el a tojássárgájákat a fehérétől majd a sárgáját jól keverjük el cukorral, ill. a fehérjét habbá verjük. Ezután az epres léből kivesszük az epreket, aminek a felét összeturmixoljuk. Egy tálban összedolgozzuk a felvert tojássárgáját, a habbá vert fehérjét, a mascarpone krémet, a tejszint és az eperdarabokat. A babapiskótákat áztassuk az epres lébe, majd egy üvegtálba rétegezzük oly módon, hogy a krémmel kezdjük, majd a babapiskótával és így tovább. Az utolsó rétegnek a krém legyen, amire az összeturmixolt epret kenjük fel. Hűtőben 2-3 órán keresztül pihentetjük.

hirdetés

 

(olaszreceptek.hu)

Kapcsolódó cikkek

francia-hagymaleves400-1361830145.jpgEgyszerű, olcsó, gyors és mindenki szereti. Igen, ez a francia hagymaleves, ami soha nem megy ki a divatból. Piritóssal és reszelt sajttal a legfinomabb!

plum-chicken-1369248679.jpgA csirkemell ízét ezúttal egy aszalt szilvás töltelékkel dobjuk fel. A sült szilva és a hús íze meglepő harmóniát alkot ebben az ízletes és könnyű ételben, ami mellé a család kedvenc köreteit szervírozhatjuk.

tepertos-pogacsa-citromhab-blogspot-hu1-400-1384962265.jpgMaradék tepertő újrahasznosításának egyik lehetséges módja.