Görög gyümölcsleves

2013. június 13., csütörtök 13:10

gyumolcsleves-1371122695.jpg

Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!

Hozzávalók:

 

  • 8 dl. 100%-os narancslé
  • 2 dl. tejszín
  • 3 szelet görögdinnye
  • 4 szelet sárgadinnye
  • egyéb gyümölcs (málna, eper, cseresznye, meggy, alma, barack, szőlő, szeder...)
  • kevés málnaszörp

 

hirdetés

Elkészítés:

 

A gyümölcsöket felkockázzuk, majd leöntjük a narancslével és a tejszínnel. Összekeverjük.

 

Annyi málnaszörpöt adunk hozzá, hogy elérjük a kívánt édességet és a rózsaszínes színt.

 

Néhány órára behűtjük, majd ízlés szerint tejszínhabbal, esetleg fagyival tálaljuk.

Kapcsolódó cikkek

Közelegnek az ünnepek, itt az ideje, hogy ne csak a megszokott ételek kerüljenek az asztalra. Lássuk a mai ajánlatunkat!

kokusz-golyoa-1403506609.jpgAmikor először készítettünk repce (krém)mézet, a színéről egyből a marcipán jutott eszembe és az, vajon hogyan készíthetnék belőle marcipánt úgy, hogy a cukorra ne legyen szükség. A megoldás végtelenül egyszerű.

nn-1321256971pikans-csirkemell-1361212318.jpg

Nálunk még tél van, de melegebb tájakra repíthet minket egy finom mediterrán ételköltemény. Ananász, csirkehús, olivaolaj, szerecsendió. Nem túl bonyolult, mégis nagyon-nagyon finom.