Görög gyümölcsleves

2013. június 13., csütörtök 13:10

gyumolcsleves-1371122695.jpg

Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!

Hozzávalók:

 

  • 8 dl. 100%-os narancslé
  • 2 dl. tejszín
  • 3 szelet görögdinnye
  • 4 szelet sárgadinnye
  • egyéb gyümölcs (málna, eper, cseresznye, meggy, alma, barack, szőlő, szeder...)
  • kevés málnaszörp

 

hirdetés

Elkészítés:

 

A gyümölcsöket felkockázzuk, majd leöntjük a narancslével és a tejszínnel. Összekeverjük.

 

Annyi málnaszörpöt adunk hozzá, hogy elérjük a kívánt édességet és a rózsaszínes színt.

 

Néhány órára behűtjük, majd ízlés szerint tejszínhabbal, esetleg fagyival tálaljuk.

Kapcsolódó cikkek

orosz-borscs-leves-dsc-7080-1360263816.JPG

Ma főzzünk egy leves-különlegességet Oroszországból! Bár már közeleg a tavasz, szükséged lehet még egy finom húsos-paradicsomos-zöldséges levesre, ami Szibériában is melegíti testet-lelket.

csokilikor-1364667583.jpg

Csokilikőrt akár házilag is készíthetsz. Várd ezzel a locsolók hadát, díjazni fogják!

bodzaszorp-1370271005.jpg

Az idei június eleji időjárás nem kedvez a nyári hangulatnak, de rásegíthetünk a kánikula egyik legjellegzetesebb italával, a bodzaszörppel! Az otthoni sokkal fínomabb, mint a bolti, és elkészíteni egyáltalán nem ördöngősség.