Görög gyümölcsleves

2013. június 13., csütörtök 13:10

gyumolcsleves-1371122695.jpg

Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!

Hozzávalók:

 

  • 8 dl. 100%-os narancslé
  • 2 dl. tejszín
  • 3 szelet görögdinnye
  • 4 szelet sárgadinnye
  • egyéb gyümölcs (málna, eper, cseresznye, meggy, alma, barack, szőlő, szeder...)
  • kevés málnaszörp

 

hirdetés

Elkészítés:

 

A gyümölcsöket felkockázzuk, majd leöntjük a narancslével és a tejszínnel. Összekeverjük.

 

Annyi málnaszörpöt adunk hozzá, hogy elérjük a kívánt édességet és a rózsaszínes színt.

 

Néhány órára behűtjük, majd ízlés szerint tejszínhabbal, esetleg fagyival tálaljuk.

Kapcsolódó cikkek

kel-1357558387.jpg

A kelkáposzta levelei igen jól állják a kemény fagyokat is, mivel kevesebb vizet tartalmaznak, mint más káposztafélék. Főzés előtt a leveleket érdemes leforrázni. Puha rostjai miatt nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul. Tipp: ha kelkáposztát főzünk, a főzés idejére fedjük le az edényt egy (vagy több) szelet kenyérrel – ez a káposzta kellemetlen szagának nagy részét magába nyeli. 

dorozsmai-ponty-1355390726.jpg

Hagyományos recept, különleges íz az asztalon.

Még egyszer lazac! Ezúttal ragu formájában ajánljuk ezt a remek halat.lazac-darab-1355389358.jpg