Brassói pulykapecsenye

2013. január 15., kedd 09:26

brassoi-1355387474.jpgVan ennél egyszerűbb és laktatóbb étel a világon? Íme egy remek brassói recept szárnyasból.

Hozzávalók:

  • 1,2 dkg burgonya
  • 80 dkg pulyka felsőcomb filé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál sűrített konzerv paradicsom
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • a burgonya sütéséhez olaj

Elkészítés:
 

hirdetés

A burgonyát megmossuk, majd héjában megfőzzük. A vizet leöntjük róla és kihűtjük.
A comb hártyáit levágjuk, megmossuk, majd kisujjnyi vastagon felszeleteljük és a rostokra merőlegesen vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és lábasban, a kissé megforrósított olajon 2 perc alatt üvegesre sütjük. A húst hozzáadjuk, fehéredési pirítjuk. A zúzott fokhagymával, a paradicsompürével, a borssal és 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük, 2 deci vizet aláöntünk, majd lefedve, kis lángon kb. 45 percig pároljuk.
Ha kész, a fedőt levesszük és 3-4 perc alatt zsírjára pirítjuk.
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és bő forró olajban megsütjük, végül a hússal összeforgatjuk.
 

Adag: 4
Elkészítési idõ: 100 perc.
Kalóriatartalom: 812 Kcal.
 

(spar.hu)

Kapcsolódó cikkek

orosz-borscs-leves-dsc-7080-1360263816.JPG

Ma főzzünk egy leves-különlegességet Oroszországból! Bár már közeleg a tavasz, szükséged lehet még egy finom húsos-paradicsomos-zöldséges levesre, ami Szibériában is melegíti testet-lelket.

lazacleves-sz-1355387972.jpgSvédebb, mint az IKEA, egészségesebb, mint egy saláta. A karácsonyi asztalról elmaradhatatlan a hal, íme egy ötlet!

marcipanos-turos-kalacs-n-1361828908.jpgLassan beköszönt a kalácsos időszak. Idén azonban a megszokott ízeket félretéve próbáljuk ki ezt a különleges marcipános-túrós kalácsot a Dr. Oetker ajánlásával!