Brassói pulykapecsenye

2013. január 15., kedd 09:26

brassoi-1355387474.jpgVan ennél egyszerűbb és laktatóbb étel a világon? Íme egy remek brassói recept szárnyasból.

Hozzávalók:

  • 1,2 dkg burgonya
  • 80 dkg pulyka felsőcomb filé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál sűrített konzerv paradicsom
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • a burgonya sütéséhez olaj

Elkészítés:
 

hirdetés

A burgonyát megmossuk, majd héjában megfőzzük. A vizet leöntjük róla és kihűtjük.
A comb hártyáit levágjuk, megmossuk, majd kisujjnyi vastagon felszeleteljük és a rostokra merőlegesen vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és lábasban, a kissé megforrósított olajon 2 perc alatt üvegesre sütjük. A húst hozzáadjuk, fehéredési pirítjuk. A zúzott fokhagymával, a paradicsompürével, a borssal és 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük, 2 deci vizet aláöntünk, majd lefedve, kis lángon kb. 45 percig pároljuk.
Ha kész, a fedőt levesszük és 3-4 perc alatt zsírjára pirítjuk.
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és bő forró olajban megsütjük, végül a hússal összeforgatjuk.
 

Adag: 4
Elkészítési idõ: 100 perc.
Kalóriatartalom: 812 Kcal.
 

(spar.hu)

Kapcsolódó cikkek

A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.

nn-1321256971pikans-csirkemell-1361212318.jpg

Nálunk még tél van, de melegebb tájakra repíthet minket egy finom mediterrán ételköltemény. Ananász, csirkehús, olivaolaj, szerecsendió. Nem túl bonyolult, mégis nagyon-nagyon finom.

Szereted a rumot? Talán a meggyet is? Ha a kettőt párosítjuk, egy nagyon ízletes sütemény lesz az eredmény.