Zajos zenekari siker Normandiában

2013. november 26., kedd 16:00

proba-normandia-pfz-20131125-170450a-1385477869.jpgHangos siker övezte a Pannon Filharmonikusok november 25-i koncertjét a VII. Őszi Normandiai Fesztiválon, Rouen városában. A Théâtre Charles Dullinban adott hangversenyen a zenekar Wagner Trisztán és Izolda című operájának Henk de Vlieger által áthangszerelt zenekari keresztmetszete mellett a Bartók Béla A kékszakállú herceg várát játszotta.

A Bartók-darabot hatalmas ovációval fogadta a közönség, köztük sokan állva tapsoltak vagy a nemzetközi szinten jól ismert „bravo” bekiáltással fejezték ki tetszésüket - tájékoztatta a PécsiPlusz.hu-t Benkő Eszter, a zenekar kommunikációs menedzsere.

hirdetés

 

A koncerteken a Pannon Filharmonikusok Daniel Kawka vezényletével, illetve Cser Krisztián és Miksch Adrienn közreműködésével lép színpadra. A zenekar következő koncertjét november 26-án, azaz ma este adja a normandiai városban.

 

A fesztivál idén „Masculin/Féminin” címmel kortárs és történelmi témájú művek feldolgozásával, más és más művészeti ágak - színház, zene, tánc - nyelvezetét segítségül hívva a férfiasság és a nőiség kérdéséről szól.

 

A fesztivált követően a zenekar a normandiai koncertek műsorából ízelítőt ad pécsi közönségének is november 29-én, 19 órakor a Kodály Központban, Zenekari szenvedély című koncertjén.

 

Képünk a november 25-én délután megtartott próbán készült.

 

Forrás: Pannon Filharmonikusok

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. június 14. - Az Újvidéki Színház Kokan Mladenovic által rendezett Opera ultima című darabja lett a legjobb előadás a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSzT), amelynek díjait gálaest keretében a Pécsi Nemzeti Színházban adták át szombaton.

pfz-boganyi400-1387540539.jpg2013. december végén és 2014. január elején háromhetes koncertturnén mutatkozik be Európának a Pannon Filharmonikusok. Pécs szimfonikus zenekara Svájc és Németország kiemelkedő hangversenytermeiben lép színpadra.

28-1354441117.jpgIsmét Buci a Tenkes kapitánya szuperprodukció Eke Mátéja Siklóson.

 

Sokak erkölcsi érzékét piszkálhatja, hogy a sztárt a darabban a nép jelképesen kiszabadítja a börtönből, ártatlanságát bizonyítandó.